Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (2-1) || Eredivisie 2009/2010

Vrijdag 18 september 2009 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2009/2010 neemt Willem II het vrijdag 18 september 2009 om 20:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion (Tilburg) in Tilburg.

Via de Willem II - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en FC Groningen is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 7e minuut dacht FC Groningen op voorsprong te komen via een doelpunt van K. van de Laak. Helaas voor FC Groningen werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 39e minuut was het Willem II dat via S. Zijler dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. C. Grégoire dacht na 43 minuten te scoren voor Willem II, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Willem II - FC Groningen
2
1
LIVE Willem II - FC Groningen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt FC Groningen Doelpunt K. van de Laak FC Groningen
15' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Granqvist FC Groningen
39' Doelpunt Willem II Doelpunt S. Zijler Willem II
42' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor O. Svejdik FC Groningen
43' Penalty Willem II Penalty C. Grégoire Willem II
46' Wissel FC Groningen Wissel O. Ajilore voor M. Zonneveld FC Groningen
58' Wissel FC Groningen Wissel G. Lovre voor N. Pedersen FC Groningen
70' Wissel Willem II Wissel J. van der Heijden voor S. Boutahar Willem II
75' Wissel Willem II Wissel D. Schenkel voor F. Demouge Willem II
80' Wissel FC Groningen Wissel S. Koc voor M. Nordstrand FC Groningen
91' Wissel Willem II Wissel J. Livramento voor C. Grégoire Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Groningen
Opstellingen Willem II - FC Groningen
De opstellingen van Willem II en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels FC Groningen
15
10
16 Serhat Koç
Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Willem II en FC Groningen treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2009/2010.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 26 april 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 4 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Willem II. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.