Nabeschouwing Arsenal - Leeds United (1-0) || FA Cup 2019/2020

Maandag 6 januari 2020 - 20:56 uur

In de FA Cup 2019/2020 neemt Arsenal het maandag 6 januari 2020 om 20:56 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Leeds United (1-0)

Het FA Cup duel tussen Arsenal en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-0 overwinning voor Arsenal. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 55e minuut door R. Nelson, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Arsenal uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Arsenal - Leeds United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

55' Doelpunt Arsenal Doelpunt R. Nelson Arsenal 1-0
60' Wissel Leeds United Wissel S. Dallas voor R. Gotts Leeds United
61' Wissel Leeds United Wissel H. Costa voor E. Alioski Leeds United
66' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor M. Klich Leeds United
67' Wissel Arsenal Wissel Martinelli voor R. Nelson Arsenal
71' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor S. Kolasinac Arsenal
77' Wissel Arsenal Wissel J. Willock voor M. Ozil Arsenal
78' Wissel Leeds United Wissel J. Stevens voor L. Ayling Leeds United
85' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor S. Dallas Leeds United
91' Wissel Arsenal Wissel B. Saka voor N. Pepe Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Leeds United
Opstellingen Arsenal - Leeds United
De opstellingen van Arsenal en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.