Nabeschouwing Burton Albion - Wigan Athletic (3-4) || League One 2020/2021

Dinsdag 29 december 2020 - 19:30 uur



In de League One 2020/2021 neemt Burton Albion het dinsdag 29 december 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in Pirelli Stadium in Burton-upon-Trent.

Via de Burton Albion - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Burton Albion - Wigan Athletic (3-4)

Het League One duel tussen Burton Albion en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Samuel Barrott geëindigd in een 3-4 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door J. J. OToole, waarmee Burton Albion met 1-0 de leiding nam. Wigan Athletic kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Joseph, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 25e minuut zette J. Brayford zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Burton Albion de leiding in de wedstrijd nam.

Na 28 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Joseph de 2-2 maakte voor Wigan Athletic. Burton Albion leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 72 minuten op voorsprong na een goal van K. Hemmings: 3-2. In de 73e minuut was het K. Joseph die Wigan Athletic weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Wigan Athletic aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd W. Keane die in de 83e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 3-4 eindstand.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Samuel Barrott en eindigde de wedstrijd dus met een 3-4 stand in het voordeel van Wigan Athletic.

Wedstrijdstatistieken Burton Albion - Wigan Athletic
Goals
3
4
Balbezit
52%
48%
Schoten totaal
11
13
Schoten op doel
4
5
Aanvallen
102
94
Gevaarlijke aanvallen
66
45
Passes
376
359
Overtredingen
15
5
Buitenspel
0
1
Corners
10
7
Wissels
2
2
LIVE Burton Albion - Wigan Athletic 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Burton Albion - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Burton Albion Doelpunt J. J. OToole met assist van C. Vernam Burton Albion 1-0
19' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt K. Joseph met assist van D. Johnson Wigan Athletic 1-1
25' Doelpunt Burton Albion Doelpunt J. Brayford met assist van J. Powell Burton Albion 2-1
28' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt K. Joseph met assist van O. Crankshaw Wigan Athletic 2-2
62' Wissel Wigan Athletic Wissel D. Gardner voor T. Aasgaard Wigan Athletic
72' Doelpunt Burton Albion Doelpunt K. Hemmings met assist van J. Powell Burton Albion 3-2
73' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt K. Joseph met assist van T. Pearce Wigan Athletic 3-3
83' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt W. Keane met assist van C. Merrie Wigan Athletic 3-4
86' Wissel Wigan Athletic Wissel A. Long voor O. Crankshaw Wigan Athletic
87' Wissel Burton Albion Wissel R. Edwards voor C. Daniel Burton Albion
93' Wissel Burton Albion Wissel S. Lawless voor L. Akins Burton Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Burton Albion - Wigan Athletic
Opstellingen Burton Albion - Wigan Athletic
De opstellingen van Burton Albion en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Burton Albion gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal Burton Albion
# Speler Pos.
1 Kieran O'Hara K
2 John Brayford V
21 John-Joe O'Toole V
5 Michael Bostwick V
3 Colin Daniel V
7 Stephen Quinn M
6 Kieran Wallace M
8 Joe Powell M
18 Charles Vernam A
10 Lukas Akins A
9 Kane Hemmings A
Wissels Burton Albion
# Speler Pos.
24 Ben Garratt K
15 Reece Hutchinson V
23 Neal Eardley V
4 Ryan Edwards M
11 Steven Lawless M
25 Ciaran Gilligan M
16 Indiana Vassilev A
Formatie 4-2-3-1
Basiselftal Wigan Athletic
# Speler Pos.
1 Jamie Jones K
27 Thomas James V
4 Curtis Tilt V
6 Darnell Johnson V
3 Tom Pearce V
12 Matt Palmer M
23 Christopher Merrie M
30 Thelo Aasgaard M
19 Oliver Crankshaw M
10 Will Keane M
22 Kyle Joseph A
Wissels Wigan Athletic
# Speler Pos.
25 Owen Evans K
20 Emeka Obi V
32 Adam Long V
15 Danny Gardner M
24 Alex Perry M
36 Scott Smith M
26 Charlie Jolley A
Voorbeschouwing Burton Albion - Wigan Athletic

Burton Albion en Wigan Athletic treffen elkaar in de 21e speelronde van de League One van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Samuel Barrott en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Burton Albion en Wigan Athletic in de League One vond plaats op 19 april 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Burton Albion favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Wigan Athletic slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Burton Albion 1
Winst Wigan Athletic 0
Gelijkspel 1
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Burton Albion op een 24e positie staat, terwijl we Wigan Athletic terugvinden op de 23e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Burton Albion - Wigan Athletic Opstelling Burton Albion Opstelling Wigan Athletic Live Burton Albion - Wigan Athletic Live Burton Albion - Wigan Athletic kijken Burton Albion - Wigan Athletic kijken Live Burton Albion - Wigan Athletic stream Burton Albion - Wigan Athletic Fox Sports Nabeschouwing Burton Albion - Wigan Athletic Uitslag Burton Albion - Wigan Athletic Statistieken Burton Albion - Wigan Athletic League One 2020/2021 Burton Albion - Wigan Athletic wedden Burton Albion - Wigan Athletic gokken Burton Albion - Wigan Athletic Unibet