Nabeschouwing Sunderland - AFC Wimbledon (1-1) || League One 2020/2021

Dinsdag 15 december 2020 - 20:00 uur

In de League One 2020/2021 neemt Sunderland het dinsdag 15 december 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AFC Wimbledon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - AFC Wimbledon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - AFC Wimbledon (1-1)

De League One 2020/2021 wedstrijd tussen Sunderland en AFC Wimbledon geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 42 minuten. J. Pigott maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AFC Wimbledon vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sunderland kwam na 62 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van B. Wright, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Sunderland - AFC Wimbledon 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - AFC Wimbledon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Penalty AFC Wimbledon Penalty J. Pigott AFC Wimbledon 0-1
46' Wissel Sunderland Wissel L. Gooch voor G. Dobson Sunderland
49' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor C. Reilly AFC Wimbledon
62' Doelpunt Sunderland Doelpunt B. Wright met assist van J. Diamond Sunderland 1-1
70' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor R. Longman AFC Wimbledon
75' Wissel Sunderland Wissel M. Curry voor W. Grigg Sunderland
80' Wissel Sunderland Wissel J. Willis voor C. McFadzean Sunderland
88' Wissel AFC Wimbledon Wissel E. Chislett voor J. Rudoni AFC Wimbledon
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - AFC Wimbledon
Opstellingen Sunderland - AFC Wimbledon
De opstellingen van Sunderland en AFC Wimbledon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AFC Wimbledon zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sunderland - AFC Wimbledon

Sunderland en AFC Wimbledon treffen elkaar in de 18e speelronde van de League One van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter James Oldham en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sunderland en AFC Wimbledon in de League One vond plaats op 10 april 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Sunderland favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl AFC Wimbledon slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sunderland 3
Winst AFC Wimbledon 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sunderland op een 8e positie staat, terwijl we AFC Wimbledon terugvinden op de 14e plaats.