Nabeschouwing Benfica - Boavista (5-1) || Primeira Liga 2018/2019

Dinsdag 29 januari 2019 - 20:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Benfica het dinsdag 29 januari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Boavista (5-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Boavista is onder leiding van scheidsrechter Rui Manuel Gomes Costa geëindigd in een 5-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door João Félix, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pizzi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Boavista de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Talocha.

Na 54 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat H. Seferović de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 72e minuut nadat H. Seferović namens Benfica de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van Benfica speler Álex Grimaldo, die daarmee tekende voor de 5-1. Een penalty na 90 minuten had Boavista een goal moeten opleveren, maar Mateus wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Rui Manuel Gomes Costa bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Boavista 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Benfica Doelpunt João Félix met assist van Pizzi Benfica 1-0
28' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi Benfica 2-0
42' Doelpunt Boavista Doelpunt Talocha met assist van Gonçalo Cardoso Boavista 2-1
54' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van João Félix Benfica 3-1
61' Wissel Benfica Wissel A. Živković voor Rafa Silva Benfica
72' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović Benfica 4-1
75' Wissel Boavista Wissel F. Falcone voor Rafael Lopes Boavista
76' Wissel Boavista Wissel André Claro voor Matheus Índio Boavista
76' Wissel Benfica Wissel F. Ferreyra voor H. Seferović Benfica
82' Wissel Benfica Wissel Gedson Fernandes voor Pizzi Benfica
82' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Neris Boavista
85' Wissel Boavista Wissel Carraça voor A. Tahar Boavista
86' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo met assist van Gedson Fernandes Benfica 5-1
90' Penalty gemist Boavista Penalty gemist Mateus Boavista
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Boavista
Opstellingen Benfica - Boavista
De opstellingen van Benfica en Boavista zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Boavista zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Boavista

Benfica en Boavista treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rui Manuel Gomes Costa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 18 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Boavista slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 9
Winst Boavista 2
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.