Nabeschouwing Benfica - Nacional (10-0) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 10 februari 2019 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Benfica het zondag 10 februari 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Nacional. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Nacional live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Nacional (10-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Nacional is onder leiding van scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida geëindigd in een 10-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 10-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Benfica kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Álex Grimaldo. Benfica vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Seferović op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 27e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee H. Seferović zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Benfica geen gas terug, waardoor in de 50e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van João Félix. In de 54e minuut werd de stand op 5-0 gezet na een benutte penalty van Benfica speler Pizzi. In de 56e minuut was het Francisco Ferreira van Benfica wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Het volgende doelpunt van Benfica viel in de 64e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Rúben Dias. In de 85e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door Jonas van Benfica die daarmee tekende voor de 8-0. In de 88e minuut en werd het 9-0 via Rafa Silva speler Benfica. Uiteindelijk zou er nog één laatste keer gescoord worden in deze wedstrijd door Benfica, wat het slotstuk betekende van deze enerverende wedstrijd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nuno Miguel Serrano Almeida bij een 10-0 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Nacional 10-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Nacional teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo met assist van H. Seferović Benfica 1-0
17' Wissel Nacional Wissel Witi voor Filipe Ferreira Nacional
20' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Samaris Benfica
21' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van João Félix Benfica 2-0
27' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van André Almeida Benfica 3-0
46' Wissel Nacional Wissel G. Arabidze voor A. Alhassan Nacional
50' Doelpunt Benfica Doelpunt João Félix met assist van Pizzi Benfica 4-0
54' Penalty Benfica Penalty Pizzi Benfica 5-0
56' Doelpunt Benfica Doelpunt Francisco Ferreira met assist van Pizzi Benfica 6-0
62' Wissel Benfica Wissel Florentino Luís voor A. Samaris Benfica
64' Doelpunt Benfica Doelpunt Rúben Dias Benfica 7-0
67' Wissel Benfica Wissel F. Krovinović voor João Félix Benfica
72' Wissel Benfica Wissel Jonas voor H. Seferović Benfica
84' Wissel Nacional Wissel B. Riascos voor Sérgio Marakis Nacional
85' Doelpunt Benfica Doelpunt Jonas Benfica 8-0
88' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva met assist van Pizzi Benfica 9-0
90' Doelpunt Benfica Doelpunt Jonas Benfica 10-0
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Nacional
Opstellingen Benfica - Nacional
De opstellingen van Benfica en Nacional zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Nacional zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Nacional

Benfica en Nacional treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Nacional in de Primeira Liga vond plaats op 2 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Nacional slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 19
Winst Nacional 1
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Nacional terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.