Nabeschouwing Benfica - Porto (1-0) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 7 oktober 2018 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Benfica het zondag 7 oktober 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Porto (1-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Porto is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 1-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 62e minuut door H. Seferović, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. In de 82e minuut kreeg C. Lema van Benfica voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Benfica de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo, waardoor Benfica de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Benfica - Porto 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Álex Grimaldo Benfica
19' Gele kaart Porto Gele kaart voor Casillas Porto
32' Gele kaart Benfica Gele kaart voor C. Lema Benfica
47' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavinho Porto
52' Wissel Porto Wissel Sérgio Oliveira voor Otavinho Porto
56' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Pereira Porto
58' Wissel Benfica Wissel Rafa Silva voor F. Cervi Benfica
59' Gele kaart Porto Gele kaart voor H. Herrera Porto
62' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van Pizzi Benfica 1-0
70' Wissel Porto Wissel Jesús Corona voor M. Pereira Porto
75' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rafa Silva Benfica
76' Wissel Porto Wissel André Pereira voor Tiquinho Porto
77' Gele kaart Porto Gele kaart voor Y. Brahimi Porto
81' Wissel Benfica Wissel Alfa Semedo voor Pizzi Benfica
82' Tweede gele kaart Benfica Tweede gele kaart voor C. Lema Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Porto
Opstellingen Benfica - Porto
De opstellingen van Benfica en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Porto

Benfica en Porto treffen elkaar in de 7e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 15 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 12 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Benfica. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Benfica 5
Winst Porto 12
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 3e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.