Nabeschouwing Rio Ave - Benfica (2-3) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 12 mei 2019 - 21:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Rio Ave het zondag 12 mei 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Benfica (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Rio Ave en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel geëindigd in een 2-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Benfica kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Rafa Silva. Benfica vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van João Félix op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Rio Ave de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Tarantini.

Na 56 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat Pizzi de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Rio Ave dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Ronan de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Rio Ave - Benfica 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa Silva Benfica 0-1
41' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Junio Rio Ave
46' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rúben Dias Benfica
47' Doelpunt Benfica Doelpunt João Félix Benfica 0-2
48' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Fábio Coentrão Rio Ave
49' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Tarantini Rio Ave
50' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Tarantini met assist van Nuno Santos Rio Ave 1-2
56' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi met assist van Álex Grimaldo Benfica 1-3
59' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Tarantini Rio Ave
59' Wissel Rio Ave Wissel Galeno voor Gabrielzinho Rio Ave
79' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
79' Wissel Rio Ave Wissel Ronan voor Bruno Moreira Rio Ave
81' Wissel Benfica Wissel Gedson Fernandes voor Pizzi Benfica
84' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Ronan met assist van Galeno Rio Ave 2-3
86' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Álex Grimaldo Benfica
90' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor Rafa Silva Benfica
91' Gele kaart Benfica Gele kaart voor O. Vlachodimos Benfica
92' Wissel Benfica Wissel Jonas voor H. Seferović Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Benfica
Opstellingen Rio Ave - Benfica
De opstellingen van Rio Ave en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Benfica

Rio Ave en Benfica treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 6 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 16 keer wist de ploeg van Rio Ave te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Rio Ave. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 1
Winst Benfica 16
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 8e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 1e plaats.