Nabeschouwing Rio Ave - Vitória Guimarães (2-1) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 14 april 2019 - 16:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Rio Ave het zondag 14 april 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Rio Ave Futebol Clube in Vila do Conde.

Via de Rio Ave - Vitória Guimarães live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rio Ave - Vitória Guimarães (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Rio Ave en Vitória Guimarães is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rio Ave. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. Filipe Augusto maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Rio Ave vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Rio Ave vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nuno Santos op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 88e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Tozé van Vitória SC die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

In de 96e minuut moest Rio Ave verder met een man minder, nadat Fábio Coentrão een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Rio Ave dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Rio Ave - Vitória Guimarães 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rio Ave - Vitória Guimarães teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Penalty Rio Ave Penalty Filipe Augusto Rio Ave 1-0
40' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Tozé Vitória SC
42' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Tarantini Rio Ave
45' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Fábio Coentrão Rio Ave
48' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Nuno Santos met assist van Diego Lopes Rio Ave 2-0
55' Wissel Vitória SC Wissel Welthon voor Alexandre Guedes Vitória SC
57' Wissel Vitória SC Wissel J. Amoah voor Rochinha Vitória SC
66' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor J. Amoah Vitória SC
69' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Gabrielzinho Rio Ave
75' Wissel Rio Ave Wissel Bruno Moreira voor Gelson Rio Ave
76' Wissel Vitória SC Wissel O. John voor Rafa Vitória SC
77' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Mattheus Vitória SC
80' Wissel Rio Ave Wissel Galeno voor Gabrielzinho Rio Ave
88' Penalty Vitória SC Penalty Tozé Vitória SC 2-1
93' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Diego Lopes Rio Ave
96' Tweede gele kaart Rio Ave Tweede gele kaart voor Fábio Coentrão Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Rio Ave - Vitória Guimarães
Opstellingen Rio Ave - Vitória Guimarães
De opstellingen van Rio Ave en Vitória Guimarães zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rio Ave gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitória Guimarães zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Rio Ave - Vitória Guimarães

Rio Ave en Vitória Guimarães treffen elkaar in de 29e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Rio Ave en Vitória Guimarães in de Primeira Liga vond plaats op 9 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitória Guimarães. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Vitória Guimarães favoriet. 13 keer wist de ploeg van Rio Ave te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Rio Ave. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rio Ave 3
Winst Vitória Guimarães 13
Gelijkspel 5
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rio Ave op een 9e positie staat, terwijl we Vitória Guimarães terugvinden op de 6e plaats.