Nabeschouwing Anderlecht - Genk (2-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 20 februari 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Anderlecht het zondag 20 februari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Genk (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Genk is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door M. Ashimeru, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Verschaeren op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut moest Genk verder met een man minder nadat G. Arteaga een rode kaart had gekregen. Het lukte Anderlecht in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Genk 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Cuesta Genk
19' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Ashimeru Anderlecht
36' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Ashimeru Anderlecht 1-0
38' Gele kaart Genk Gele kaart voor P. Onuachu Genk
39' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Y. Verschaeren Anderlecht
41' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Verschaeren met assist van C. Kouame Anderlecht 2-0
44' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Murillo Anderlecht
46' Wissel Genk Wissel J. Lucumi voor M. McKenzie Genk
61' Wissel Anderlecht Wissel B. Raman voor J. Zirkzee Anderlecht
61' Wissel Anderlecht Wissel A. Ait El Hadj voor L. Refaelov Anderlecht
68' Wissel Genk Wissel A. Preciado voor J. Ito Genk
68' Wissel Genk Wissel L. Oyen voor T. Bongonda Genk
75' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor C. Kouame Anderlecht
78' Wissel Genk Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor D. Munoz Genk
80' Wissel Anderlecht Wissel K. Olsson voor M. Ashimeru Anderlecht
84' Rode kaart Genk Rode kaart voor G. Arteaga Genk
84' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor Y. Verschaeren Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Genk
Opstellingen Anderlecht - Genk
De opstellingen van Anderlecht en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Vincent Kompany
Voorbeschouwing Anderlecht - Genk

Anderlecht en Genk treffen elkaar in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 29 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 49 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 24 keer te winnen, terwijl Genk slechts 15 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 24
Winst Genk 15
Gelijkspel 10
Totaal 49

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 4e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 8e plaats.