Nabeschouwing Genk - AS Eupen (5-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 21:00 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het zondag 3 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - AS Eupen (5-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut geëindigd in een 5-0 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. P. Onuachu maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Genk vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 48e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Het was wederom P. Onuachu die aanlegde en vervolgens de 2-0 wist te scoren voor Genk. In de 46e minuut volgde een derde treffer van Genk, waarmee J. Ito zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Genk geen gas terug, waardoor in de 68e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van B. Heynen. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Genk. Deze werd gescoord door P. Onuachu in de 79e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alexandre Boucaut en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - AS Eupen 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Genk Gele kaart voor M. Sadick Genk
11' Penalty Genk Penalty P. Onuachu Genk 1-0
45' Gele kaart Genk Gele kaart voor A. Preciado Genk
48' Penalty Genk Penalty P. Onuachu Genk 2-0
46' Wissel AS Eupen Wissel J. Cools voor T. Alloh AS Eupen
46' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito met assist van L. Oyen Genk 3-0
51' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor J. Jeggo AS Eupen
68' Doelpunt Genk Doelpunt B. Heynen met assist van J. Ito Genk 4-0
69' Wissel AS Eupen Wissel J. Deom voor J. Jeggo AS Eupen
71' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor L. Oyen Genk
79' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van P. Hrosovsky Genk 5-0
80' Wissel AS Eupen Wissel T. Musel voor S. Prevljak AS Eupen
81' Wissel AS Eupen Wissel K. Ndri voor I. Nuhu AS Eupen
81' Wissel Genk Wissel A. Nemeth voor P. Onuachu Genk
81' Wissel Genk Wissel K. Pius John voor J. Ito Genk
82' Wissel Genk Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor B. Heynen Genk
86' Wissel AS Eupen Wissel G. Konstantelias voor S. Peeters AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - AS Eupen
Opstellingen Genk - AS Eupen
De opstellingen van Genk en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.