Nabeschouwing Inter Milan - Roma (3-1) || Serie A 2021/2022

Zaterdag 23 april 2022 - 18:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Inter Milan het zaterdag 23 april 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milano.

Via de Inter Milan - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Inter Milan - Roma (3-1)

Het Serie A duel tussen Inter Milan en Roma is onder leiding van scheidsrechter Simone Sozza geëindigd in een 3-1 overwinning voor Inter Milan. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door D. Dumfries, waarmee Inter met 1-0 de leiding nam. Inter vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Brozovic op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut volgde een derde treffer van Inter, waarmee L. Martinez zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 85 minuten deed H. Mkhitaryan iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Roma werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Roma echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Inter Milan.

LIVE Inter Milan - Roma 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Inter Milan - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Inter Doelpunt D. Dumfries met assist van H. Calhanoglu Inter 1-0
36' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
40' Doelpunt Inter Doelpunt M. Brozovic met assist van I. Perisic Inter 2-0
46' Gele kaart Inter Gele kaart voor M. Brozovic Inter
52' Doelpunt Inter Doelpunt L. Martinez met assist van H. Calhanoglu Inter 3-0
63' Wissel Inter Wissel J. Correa voor E. Dzeko Inter
63' Wissel Inter Wissel A. Bastoni voor F. Dimarco Inter
64' Wissel Roma Wissel J. Veretout voor L. Pellegrini Roma
64' Wissel Roma Wissel C. Perez voor S. El Shaarawy Roma
72' Wissel Inter Wissel R. Gagliardini voor M. Brozovic Inter
72' Wissel Inter Wissel R. Gosens voor I. Perisic Inter
78' Wissel Roma Wissel E. Shomurodov voor T. Abraham Roma
78' Wissel Roma Wissel M. Vina voor N. Zalewski Roma
79' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. Oliveira Roma
80' Wissel Roma Wissel E. Bove voor S. Oliveira Roma
82' Wissel Inter Wissel A. Sanchez voor L. Martinez Inter
85' Doelpunt Roma Doelpunt H. Mkhitaryan met assist van E. Shomurodov Roma 3-1
87' Gele kaart Inter Gele kaart voor H. Calhanoglu Inter
Video hoogtepunten en samenvatting Inter Milan - Roma
Opstellingen Inter Milan - Roma
De opstellingen van Inter Milan en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Inter Milan gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Inter Milan - Roma

Inter Milan en Roma treffen elkaar in de 34e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Simone Sozza en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Inter Milan en Roma in de Serie A vond plaats op 4 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 10 keer wist de ploeg van Inter Milan te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Inter Milan. 14 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Inter Milan 9
Winst Roma 10
Gelijkspel 14
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Inter Milan op een 2e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 5e plaats.