Nabeschouwing Napoli - Fiorentina (2-3) || Serie A 2021/2022

Zondag 10 april 2022 - 15:00 uur

In de Serie A 2021/2022 neemt Napoli het zondag 10 april 2022 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Napoli.

Via de Napoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Fiorentina (2-3)

Het Serie A duel tussen Napoli en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 2-3 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door N. Gonzalez, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Napoli kwam in de 58e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Mertens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette J. Ikone zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Fiorentina vergroot nadat A. Cabral de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Osimhen de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Maurizio Mariani en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Napoli - Fiorentina 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenkovic Fiorentina
29' Doelpunt Fiorentina Doelpunt N. Gonzalez Fiorentina 0-1
46' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor M. Politano Napoli
56' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor F. Ruiz Napoli
58' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van V. Osimhen Napoli 1-1
65' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor R. Saponara Fiorentina
65' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor A. Duncan Fiorentina
66' Doelpunt Fiorentina Doelpunt J. Ikone met assist van N. Gonzalez Fiorentina 1-2
72' Doelpunt Fiorentina Doelpunt A. Cabral met assist van Y. Maleh Fiorentina 1-3
73' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Cabral Fiorentina
80' Wissel Napoli Wissel E. Elmas voor L. Insigne Napoli
80' Wissel Napoli Wissel D. Demme voor S. Lobotka Napoli
84' Doelpunt Napoli Doelpunt V. Osimhen met assist van M. Rui Napoli 2-3
85' Wissel Fiorentina Wissel J. Callejon voor N. Gonzalez Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel L. Martinez Quarta voor Igor Fiorentina
86' Wissel Fiorentina Wissel A. Kokorin voor A. Cabral Fiorentina
86' Wissel Napoli Wissel F. Ghoulam voor M. Rui Napoli
88' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor J. Ikone Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Fiorentina
Opstellingen Napoli - Fiorentina
De opstellingen van Napoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Fiorentina

Napoli en Fiorentina treffen elkaar in de 32e speelronde van de Serie A van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 15
Winst Fiorentina 6
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 3e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 8e plaats.