Nabeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch (2-0) || Eerste Divisie 2018/2019

Maandag 22 april 2019 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt SC Cambuur het maandag 22 april 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 2-0 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van L. Väisänen zette SC Cambuur op een 1-0 voorsprong in de 34e minuut van de wedstrijd. SC Cambuur vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Steenvoorden op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 74e minuut was de ideale kans voor SC Cambuur om te scoren. R. Maulun was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

FC Den Bosch kreeg een penalty toegewezen in de 77e minuut, die werd genomen door J. Marchioni. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor SC Cambuur.

LIVE SC Cambuur - FC Den Bosch 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Eigen doelpunt SC Cambuur Eigen doelpunt L. Väisänen SC Cambuur 1-0
45' Wissel SC Cambuur Wissel N. Robertha voor S. Hendriks SC Cambuur
47' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor K. van Kippersluis SC Cambuur
56' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Mbende SC Cambuur
61' Wissel FC Den Bosch Wissel J. van der Sande voor O. Bouyaghlafen FC Den Bosch
62' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Steenvoorden met assist van R. Maulun SC Cambuur 2-0
63' Wissel SC Cambuur Wissel S. Velkov voor SC Cambuur
63' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor I. Kallon K. Jansen FC Den Bosch
72' Wissel FC Den Bosch Wissel V. Vermeij voor S. Blummel FC Den Bosch
73' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor K. Felida FC Den Bosch
74' Penalty gemist SC Cambuur Penalty gemist R. Maulun SC Cambuur
77' Penalty gemist FC Den Bosch Penalty gemist J. Marchioni L. Brouwers FC Den Bosch
80' Wissel SC Cambuur Wissel S. Beltrame voor SC Cambuur
83' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor K. Schindler R. Schilder FC Den Bosch
90' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor V. Vermeij FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - FC Den Bosch
Opstellingen SC Cambuur - FC Den Bosch
De opstellingen van SC Cambuur en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Den Bosch

SC Cambuur en FC Den Bosch treffen elkaar in de 36e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 23 november 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is FC Den Bosch favoriet. 9 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor SC Cambuur. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 6
Winst FC Den Bosch 9
Gelijkspel 6
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 12e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 6e plaats.