Nabeschouwing SC Cambuur - FC Eindhoven (1-3) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 30 november 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt SC Cambuur het vrijdag 30 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - FC Eindhoven (1-3)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en FC Eindhoven is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-3 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Eindhoven kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Marcelo Lopes. SC Cambuur kwam in de 20e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. van Kippersluis, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 24e minuut zette A. Daniels zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Eindhoven de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de voorsprong voor FC Eindhoven vergroot nadat J. Janssen de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 79e minuut wist J. Janssen namens FC Eindhoven de eindstand op het scorebord te zetten: 1-3. Na 89 minuten was het E. Kabangu van FC Eindhoven de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-3 bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 1-3 eindstand in het voordeel van FC Eindhoven.

LIVE SC Cambuur - FC Eindhoven 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt Marcelo Lopes met assist van A. Daniels FC Eindhoven 0-1
9' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Maulun SC Cambuur
20' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt K. van Kippersluis met assist van I. Kallon SC Cambuur 1-1
24' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt A. Daniels FC Eindhoven 1-2
34' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor S. Van der Heyden FC Eindhoven
43' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor K. van Kippersluis SC Cambuur
65' Wissel SC Cambuur Wissel K. Rossi voor N. Robertha SC Cambuur
73' Wissel FC Eindhoven Wissel E. Kabangu voor S. Elisha FC Eindhoven
79' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. Janssen FC Eindhoven 1-3
84' Wissel FC Eindhoven Wissel R. Klooster voor Marcelo Lopes FC Eindhoven
84' Wissel SC Cambuur Wissel T. Conraad voor J. Mathieu SC Cambuur
88' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor C. Seedorf FC Eindhoven
89' Wissel SC Cambuur Wissel M. Mbende voor M. Schils SC Cambuur
89' Penalty gemist FC Eindhoven Penalty gemist E. Kabangu FC Eindhoven
90' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Maulun SC Cambuur
93' Wissel FC Eindhoven Wissel C. Ekangamene voor A. Daniels FC Eindhoven
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - FC Eindhoven
Opstellingen SC Cambuur - FC Eindhoven
De opstellingen van SC Cambuur en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Cambuur - FC Eindhoven

SC Cambuur en FC Eindhoven treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 2 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Cambuur. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is SC Cambuur favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl FC Eindhoven slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 8
Winst FC Eindhoven 7
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 9e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.