Nabeschouwing Anderlecht - Mechelen (7-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 12 september 2021 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Anderlecht het zondag 12 september 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Mechelen (7-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 7-2 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door B. Raman, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Mechelen kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Storm, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette C. Kouame zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 57 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat C. Kouame de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat M. Murillo namens Anderlecht de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 74e minuut was het F. Amuzu van Anderlecht wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Het volgende doelpunt van Anderlecht viel in de 85e minuut en betekende de 6-1. Het doelpunt kwam op naam van Y. Verschaeren. In de 87e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door J. Zirkzee van Anderlecht die daarmee tekende voor de 7-1. In de 90e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Mechelen had O. Kaya het laatste woord door de 7-2 eindstand op het bord te zetten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot bij een 7-2 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Mechelen 7-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Anderlecht Doelpunt B. Raman met assist van T. Harwood-Bellis Anderlecht 1-0
37' Doelpunt Mechelen Doelpunt N. Storm met assist van H. Cuypers Mechelen 1-1
49' Doelpunt Anderlecht Doelpunt C. Kouame met assist van K. Olsson Anderlecht 2-1
51' Wissel Anderlecht Wissel Y. Verschaeren voor B. Raman Anderlecht
57' Doelpunt Anderlecht Doelpunt C. Kouame met assist van S. Gomez Anderlecht 3-1
60' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Olsson Anderlecht
61' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Murillo met assist van S. Gomez Anderlecht 4-1
70' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor L. Refaelov Anderlecht
70' Wissel Mechelen Wissel J. van Damme voor J. Vanlerberghe Mechelen
70' Wissel Mechelen Wissel F. Druijf voor M. Shved Mechelen
74' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Amuzu met assist van M. Murillo Anderlecht 5-1
82' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor M. Murillo Anderlecht
82' Wissel Mechelen Wissel I. Swers voor S. Walsh Mechelen
82' Wissel Mechelen Wissel O. Kaya voor H. Cuypers Mechelen
83' Wissel Anderlecht Wissel J. Zirkzee voor C. Kouame Anderlecht
83' Wissel Anderlecht Wissel B. Mykhaylichenko voor K. Olsson Anderlecht
85' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Verschaeren met assist van J. Zirkzee Anderlecht 6-1
87' Doelpunt Anderlecht Doelpunt J. Zirkzee met assist van F. Amuzu Anderlecht 7-1
91' Doelpunt Mechelen Doelpunt O. Kaya Mechelen 7-2
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Mechelen
Opstellingen Anderlecht - Mechelen
De opstellingen van Anderlecht en Mechelen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Mechelen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Wouter Vrancken
Voorbeschouwing Anderlecht - Mechelen

Anderlecht en Mechelen treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Mechelen in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Mechelen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 12
Winst Mechelen 5
Gelijkspel 9
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 14e positie staat, terwijl we Mechelen terugvinden op de 15e plaats.