Nabeschouwing Zulte-Waregem - Standard Luik (1-2) || Jupiler Pro League

Zondag 1 augustus 2021 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League neemt Zulte-Waregem het zondag 1 augustus 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Elindus Arena in Waregem.

Via de Zulte-Waregem - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zulte-Waregem - Standard Luik (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Zulte-Waregem en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-2 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 59 minuten. J. Klauss maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Standard Liège vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Zulte-Waregem kwam in de 74e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Sissako, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette A. Tapsoba zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor Standard Luik dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Zulte-Waregem - Standard Luik
Goals
1
2
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
2
4
Schoten totaal
9
9
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
110
99
Gevaarlijke aanvallen
58
69
Corners
5
6
Wissels
3
4
LIVE Zulte-Waregem - Standard Luik 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zulte-Waregem - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
56' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor L. De Bock Zulte-Waregem
59' Penalty Standard Liège Penalty J. Klauss Standard Liège 0-1
68' Wissel Standard Liège Wissel D. M. Dragus voor J. Muleka Standard Liège
70' Wissel Zulte-Waregem Wissel E. Pletinckx voor O. Govea Zulte-Waregem
70' Wissel Zulte-Waregem Wissel S. Berahino voor J. Vossen Zulte-Waregem
73' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor H. Siquet Standard Liège
74' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt A. Sissako met assist van J. Dompe Zulte-Waregem 1-1
76' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
76' Wissel Standard Liège Wissel A. Donnum voor M. Sissako Standard Liège
83' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
86' Wissel Standard Liège Wissel D. Pavlovic voor H. Siquet Standard Liège
86' Wissel Standard Liège Wissel A. Tapsoba voor J. Klauss Standard Liège
89' Doelpunt Standard Liège Doelpunt A. Tapsoba met assist van A. Donnum Standard Liège 1-2
92' Wissel Zulte-Waregem Wissel I. Seck voor C. Humphreys Zulte-Waregem
92' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Raskin Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Zulte-Waregem - Standard Luik
Opstellingen Zulte-Waregem - Standard Luik
De opstellingen van Zulte-Waregem en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zulte-Waregem gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Francky Dury
Wissels Zulte-Waregem
# Speler Pos.
54 Dion De Neve
56 Rousseau De Poorter
1 Sammy Bossut K
24 Ewoud Pletinckx V
29 Mathieu De Smet M
11 Bassem Srarfi M
21 Ibrahima Seck M
18 Saido Berahino A
Formatie 5-3-2
Coach M'Baye Leye
Voorbeschouwing Zulte-Waregem - Standard Luik

Zulte-Waregem en Standard Luik treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zulte-Waregem. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Zulte-Waregem favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Standard Luik slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Zulte-Waregem 14
Winst Standard Luik 13
Gelijkspel 8
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zulte-Waregem op een 13e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Zulte-Waregem - Standard Luik Opstelling Zulte-Waregem Opstelling Standard Luik Live Zulte-Waregem - Standard Luik Live Zulte-Waregem - Standard Luik kijken Zulte-Waregem - Standard Luik kijken Live Zulte-Waregem - Standard Luik stream Zulte-Waregem - Standard Luik Fox Sports Nabeschouwing Zulte-Waregem - Standard Luik Uitslag Zulte-Waregem - Standard Luik Statistieken Zulte-Waregem - Standard Luik Jupiler Pro League 2021/2022 Zulte-Waregem - Standard Luik wedden Zulte-Waregem - Standard Luik gokken Zulte-Waregem - Standard Luik Unibet