Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (4-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 12 februari 2017 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Anderlecht het zondag 12 februari 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Constant Vanden Stock (Bruxelles (Brussel)) in Brussel.

Via de Anderlecht - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 4-2 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zulte-Waregem kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. Leye. Anderlecht kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Hanni, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette M. Bruno zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat Y. Tielemans de 3-1 wist te scoren. In de 53e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Zulte-Waregem speler M. Leye. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Anderlecht speler A. Chipciu, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Laforge bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Zulte-Waregem 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt M. Leye met assist van S. Meïté Zulte-Waregem 0-1
22' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Hanni met assist van K. Mbodji Anderlecht 1-1
31' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Chipciu Anderlecht
42' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Bruno met assist van S. Hanni Anderlecht 2-1
46' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Tielemans met assist van Ł. Teodorczyk Anderlecht 3-1
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel B. Gueye voor R. Mühren Zulte-Waregem
53' Penalty Zulte-Waregem Penalty M. Leye Zulte-Waregem 3-2
62' Wissel Anderlecht Wissel A. Trebel voor M. Bruno Anderlecht
70' Wissel Anderlecht Wissel U. Spajić voor D. Appiah Anderlecht
73' Wissel Zulte-Waregem Wissel L. Marrone voor M. Baudry Zulte-Waregem
83' Wissel Zulte-Waregem Wissel K. Madu voor B. Hamalainen Zulte-Waregem
86' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor L. Lerager Zulte-Waregem
91' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Chipciu met assist van Y. Tielemans Anderlecht 4-2
92' Wissel Anderlecht Wissel O. Deschacht voor S. Hanni Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Zulte-Waregem
Opstellingen Anderlecht - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Anderlecht - Zulte-Waregem

Anderlecht en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 november 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zulte-Waregem. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.