Nabeschouwing AS Eupen - Gent (3-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 23 oktober 2016 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt AS Eupen het zondag 23 oktober 2016 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Gent (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Gent is onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters geëindigd in een 3-2 overwinning voor AS Eupen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. D. Miličević maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Gent vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 50e minuut kreeg O. Davidzada van Gent voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Gent de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Gent via een goal van Renato Neto in de 63e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

In de 70e minuut was het AS Eupen dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. Sylla. Na 90 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Cases de 2-2 maakte namens AS Eupen. Laat in de wedstrijd was het vervolgens AS Eupen dat via F. Taulemesse nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luc Wouters bij een 3-2 eindstand in het voordeel van AS Eupen.

LIVE AS Eupen - Gent 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Gent Gele kaart voor O. Davidzada Gent
30' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Fahad Al-Abdulrahman AS Eupen
31' Penalty Gent Penalty D. Miličević Gent 0-1
50' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor O. Davidzada Gent
55' Wissel Gent Wissel S. Mitrović voor B. Dejaegere Gent
62' Wissel AS Eupen Wissel Cases voor J. Amani AS Eupen
63' Doelpunt Gent Doelpunt Renato Neto met assist van K. Coulibaly Gent 0-2
70' Doelpunt AS Eupen Doelpunt M. Sylla AS Eupen 1-2
70' Wissel AS Eupen Wissel A. Bassey voor G. Jamabo AS Eupen
76' Wissel Gent Wissel M. Simon voor D. Miličević Gent
78' Wissel Gent Wissel T. Foket voor D. NDongala Gent
83' Wissel AS Eupen Wissel F. Taulemesse voor Fahad Al-Abdulrahman AS Eupen
90' Doelpunt AS Eupen Doelpunt Cases met assist van S. Blondelle AS Eupen 2-2
93' Doelpunt AS Eupen Doelpunt F. Taulemesse met assist van Cases AS Eupen 3-2
95' Gele kaart Gent Gele kaart voor Renato Neto Gent
95' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Cases AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Gent
Opstellingen AS Eupen - Gent

Voorbeschouwing AS Eupen - Gent

AS Eupen en Gent treffen elkaar in de 11e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 december 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 2 keer wist de ploeg van AS Eupen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor AS Eupen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.