Nabeschouwing Club Brugge - Anderlecht (2-1) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 23 oktober 2016 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Club Brugge het zondag 23 oktober 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Anderlecht (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Eric Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door H. Vanaken, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Vormer op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut moest Club Brugge verder met een man minder nadat Wesley een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Ł. Teodorczyk namens Anderlecht in de 87e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eric Lambrechts, waardoor Club Brugge dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Club Brugge - Anderlecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van A. Limbombe Club Brugge 1-0
21' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Ł. Teodorczyk Anderlecht
31' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Cools Club Brugge
35' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor B. Nuytinck Anderlecht
47' Doelpunt Club Brugge Doelpunt R. Vormer met assist van A. Limbombe Club Brugge 2-0
62' Wissel Anderlecht Wissel M. Bruno voor N. Stanciu Anderlecht
64' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor J. Vossen Club Brugge
65' Wissel Club Brugge Wissel Wesley voor J. Vossen Club Brugge
67' Wissel Anderlecht Wissel H. Harbaoui voor O. Deschacht Anderlecht
71' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Claudemir Club Brugge
72' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Mbodji Anderlecht
72' Rode kaart Club Brugge Rode kaart voor Wesley Club Brugge
80' Wissel Club Brugge Wissel Abdoulay Diaby voor A. Limbombe Club Brugge
80' Wissel Anderlecht Wissel Capel voor B. Nuytinck Anderlecht
87' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Ł. Teodorczyk met assist van K. Mbodji Anderlecht 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Anderlecht
Opstellingen Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing Club Brugge - Anderlecht

Club Brugge en Anderlecht treffen elkaar in de 11e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 15 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 36 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 17 keer wist de ploeg van Club Brugge te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Club Brugge. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.