Nabeschouwing Genk - Mechelen (2-1) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 2 oktober 2016 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Genk het zondag 2 oktober 2016 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Mechelen (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door N. Verdier, waarmee Mechelen met 0-1 de leiding nam. In de 18e minuut moest L. Paulussen van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Luc Wouters een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Mechelen verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Genk vervolgens op 1-1. Het was N. Karelis die vanaf 11 meter wist te scoren in de 21e minuut.

In de 51e minuut was het Genk dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van L. Bailey, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luc Wouters, waardoor Genk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Mechelen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Brabec Genk
10' Doelpunt Mechelen Doelpunt N. Verdier met assist van T. Matthys Mechelen 0-1
18' Rode kaart Mechelen Rode kaart voor L. Paulussen Mechelen
21' Penalty Genk Penalty N. Karelis Genk 1-1
30' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor N. Verdier Mechelen
32' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Y. Croizet Mechelen
46' Wissel Genk Wissel M. Samatta voor T. Sušić Genk
51' Doelpunt Genk Doelpunt L. Bailey Genk 2-1
68' Wissel Mechelen Wissel G. Claes voor D. Kolovos Mechelen
76' Wissel Mechelen Wissel D. Veselinović voor Y. Croizet Mechelen
79' Wissel Genk Wissel B. Kumordzi voor N. Karelis Genk
84' Wissel Mechelen Wissel A. El Messaoudi voor M. Rits Mechelen
86' Wissel Genk Wissel L. Trossard voor L. Bailey Genk
89' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor A. El Messaoudi Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Mechelen
Opstellingen Genk - Mechelen

Voorbeschouwing Genk - Mechelen

Genk en Mechelen treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Mechelen in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 januari 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Mechelen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.