Nabeschouwing Gent - Westerlo (4-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 21 augustus 2016 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Gent het zondag 21 augustus 2016 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Westerlo (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick geëindigd in een 4-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door F. Daems, waarmee Westerlo met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Perbet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette J. Perbet zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de voorsprong voor Gent vergroot nadat D. Miličević de 3-1 wist te scoren. In de 87e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Gent speler K. Saief. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van Westerlo speler E. Acolatse, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christof Dierick bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Gent.

Wedstrijdstatistieken Gent - Westerlo
4
2
LIVE Gent - Westerlo 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Westerlo Doelpunt F. Daems met assist van R. Henkens Westerlo 0-1
47' Doelpunt Gent Doelpunt J. Perbet met assist van M. Simon Gent 1-1
64' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor M. Annys Westerlo
69' Doelpunt Gent Doelpunt J. Perbet met assist van D. Miličević Gent 2-1
71' Wissel Gent Wissel T. Foket voor D. NDongala Gent
74' Wissel Westerlo Wissel E. Acolatse voor J. Molenberghs Westerlo
76' Doelpunt Gent Doelpunt D. Miličević met assist van K. Saief Gent 3-1
77' Wissel Westerlo Wissel M. Manias voor R. Henkens Westerlo
80' Wissel Gent Wissel K. Coulibaly voor D. Miličević Gent
83' Wissel Gent Wissel R. Schoofs voor Renato Neto Gent
83' Wissel Westerlo Wissel N. Rommens voor M. Annys Westerlo
85' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor E. Acolatse Westerlo
86' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor K. Van Langendonck Westerlo
87' Penalty Gent Penalty K. Saief Gent 4-1
88' Doelpunt Westerlo Doelpunt E. Acolatse met assist van J. Mustoe Westerlo 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Westerlo
Opstellingen Gent - Westerlo

Voorbeschouwing Gent - Westerlo

Gent en Westerlo treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christof Dierick en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Westerlo in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 november 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Gent favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Westerlo slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.