Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (1-3) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 4 december 2016 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Kortrijk het zondag 4 december 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-3 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door N. Stanciu, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ł. Teodorczyk op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 58e minuut kreeg N. Stanciu van Anderlecht voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Anderlecht de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 74e minuut was het Kortrijk dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van I. Saadi. Na 83 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat I. Obradović de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Anderlecht.

LIVE Kortrijk - Anderlecht 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor I. Obradović Anderlecht
29' Doelpunt Anderlecht Doelpunt N. Stanciu Anderlecht 0-1
35' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor N. Stanciu Anderlecht
51' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Verstraete Kortrijk
56' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Ł. Teodorczyk met assist van S. Hanni Anderlecht 0-2
58' Tweede gele kaart Anderlecht Tweede gele kaart voor N. Stanciu Anderlecht
60' Wissel Kortrijk Wissel X. Mercier voor A. Totovytsky Kortrijk
62' Wissel Anderlecht Wissel A. Chipciu voor M. Bruno Anderlecht
66' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Goutas Kortrijk
74' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Saadi met assist van X. Mercier Kortrijk 1-2
76' Wissel Anderlecht Wissel S. Badji voor Y. Tielemans Anderlecht
77' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Dendoncker Anderlecht
80' Wissel Kortrijk Wissel S. Sarr voor B. Verstraete Kortrijk
83' Doelpunt Anderlecht Doelpunt I. Obradović met assist van S. Hanni Anderlecht 1-3
84' Wissel Kortrijk Wissel A. Papazoglou voor R. Métanire Kortrijk
88' Wissel Anderlecht Wissel F. Acheampong voor S. Hanni Anderlecht
94' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor Joãozinho Kortrijk
91' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Chipciu Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Anderlecht
Opstellingen Kortrijk - Anderlecht

Voorbeschouwing Kortrijk - Anderlecht

Kortrijk en Anderlecht treffen elkaar in de 17e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 augustus 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 15 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Kortrijk. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.