Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (2-3) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zaterdag 21 januari 2017 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Kortrijk het zaterdag 21 januari 2017 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-3 overwinning voor Zulte-Waregem. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door M. Leye, waarmee Zulte-Waregem met 0-1 de leiding nam. Kortrijk kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Chevalier, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette D. De fauw zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Zulte-Waregem de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat N. Pavlović de 2-2 maakte voor Kortrijk. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 79e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Zulte-Waregem speler T. Derijck.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Zulte-Waregem.

LIVE Kortrijk - Zulte-Waregem 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt M. Leye Zulte-Waregem 0-1
53' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier Kortrijk 1-1
67' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor S. Meïté Zulte-Waregem
73' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt D. De fauw met assist van B. Hamalainen Zulte-Waregem 1-2
73' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor D. De fauw Zulte-Waregem
73' Wissel Kortrijk Wissel X. Mercier voor T. Chevalier Kortrijk
75' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor O. Kaya Zulte-Waregem
76' Doelpunt Kortrijk Doelpunt N. Pavlović met assist van S. Sarr Kortrijk 2-2
76' Wissel Zulte-Waregem Wissel K. Madu voor O. Kaya Zulte-Waregem
78' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Goutas Kortrijk
79' Penalty Zulte-Waregem Penalty T. Derijck Zulte-Waregem 2-3
82' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Sarr Kortrijk
82' Wissel Kortrijk Wissel K. DHaene voor Joãozinho Kortrijk
82' Wissel Kortrijk Wissel L. Veldwijk voor S. De Smet Kortrijk
91' Wissel Zulte-Waregem Wissel S. Coopman voor A. Cordaro Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Zulte-Waregem
Opstellingen Kortrijk - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Kortrijk - Zulte-Waregem

Kortrijk en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 22e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zulte-Waregem. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Zulte-Waregem favoriet. 9 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Kortrijk. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.