Nabeschouwing Zulte-Waregem - Anderlecht (3-2) || Jupiler Pro League 2016/2017

Zondag 20 november 2016 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2016/2017 neemt Zulte-Waregem het zondag 20 november 2016 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Elindus Arena in Waregem.

Via de Zulte-Waregem - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zulte-Waregem - Anderlecht (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Zulte-Waregem en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten geëindigd in een 3-2 overwinning voor Zulte-Waregem. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door A. Cordaro, waarmee Zulte-Waregem met 1-0 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ł. Teodorczyk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette Ł. Teodorczyk zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

T. Derijck zette Zulte-Waregem even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Bart Vertenten toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Zulte-Waregem dat in de 49e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Leye de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bart Vertenten en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Zulte-Waregem.

Wedstrijdstatistieken Zulte-Waregem - Anderlecht
3
2
LIVE Zulte-Waregem - Anderlecht 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zulte-Waregem - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt A. Cordaro met assist van O. Kaya Zulte-Waregem 1-0
14' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Ł. Teodorczyk met assist van A. Chipciu Anderlecht 1-1
31' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Ł. Teodorczyk met assist van A. Chipciu Anderlecht 1-2
45' Wissel Anderlecht Wissel M. Bruno voor A. Chipciu Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel S. Badji voor N. Stanciu Anderlecht
47' Penalty Zulte-Waregem Penalty T. Derijck Zulte-Waregem 2-2
49' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt M. Leye met assist van B. Hamalainen Zulte-Waregem 3-2
56' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Mbodji Anderlecht
56' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Badji Anderlecht
73' Wissel Anderlecht Wissel F. Acheampong voor S. Hanni Anderlecht
77' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor B. Hamalainen Zulte-Waregem
79' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Y. Tielemans Anderlecht
79' Wissel Zulte-Waregem Wissel S. Coopman voor A. Cordaro Zulte-Waregem
89' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor D. De fauw Zulte-Waregem
90' Wissel Zulte-Waregem Wissel O. Oularé voor L. Lerager Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Zulte-Waregem - Anderlecht
Opstellingen Zulte-Waregem - Anderlecht

Voorbeschouwing Zulte-Waregem - Anderlecht

Zulte-Waregem en Anderlecht treffen elkaar in de 15e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bart Vertenten en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 22 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 18 keer wist de ploeg van Zulte-Waregem te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Zulte-Waregem. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.