Nabeschouwing Ajax - Vitesse (2-1) || KNVB Beker 2020/2021

Zondag 18 april 2021 - 18:00 uur

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt Ajax het zondag 18 april 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Ajax - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Vitesse (2-1)

Het KNVB Beker duel tussen Ajax en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door R. Gravenberch, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Vitesse kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Openda, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut moest Vitesse verder met een man minder nadat J. Rasmussen een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat D. Neres namens Ajax in de 91e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor Ajax een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Ajax - Vitesse 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Gravenberch Ajax 1-0
30' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Openda met assist van A. Broja Vitesse 1-1
46' Wissel Vitesse Wissel A. Oroz voor E. Dasa Vitesse
63' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor O. Tannane Vitesse
65' Wissel Vitesse Wissel I. Toure voor L. Openda Vitesse
72' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor I. Toure Vitesse
74' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
75' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor D. Rensch Ajax
86' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor J. Rasmussen Vitesse
87' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
88' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor D. Klaassen Ajax
89' Wissel Vitesse Wissel O. Darfalou voor M. Wittek Vitesse
89' Wissel Vitesse Wissel T. Hajek voor O. Tannane Vitesse
91' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van S. Haller Ajax 2-1
93' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
95' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Vitesse
Opstellingen Ajax - Vitesse
De opstellingen van Ajax en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Letsch
Voorbeschouwing Ajax - Vitesse

Ajax en Vitesse spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Vitesse in de KNVB Beker vond plaats op 12 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Vitesse slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.