Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-3) || KNVB Beker 2020/2021

Woensdag 3 maart 2021 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt SC Heerenveen het woensdag 3 maart 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-3)

Het KNVB Beker duel tussen SC Heerenveen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door D. Klaassen, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 63e minuut voor dat Ajax via D. Tadic op 0-2 kwam te staan. In de 77e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Neres zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Ajax een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van Antony Ajax 0-1
42' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Klaassen Afgekeurd doelpunt vanwege hands D. Klaassen Ajax
46' Wissel Ajax Wissel S. Klaiber voor D. Blind Ajax
59' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor D. Klaassen Ajax
63' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 0-2
69' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor L. Schone SC Heerenveen
74' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
75' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor J. Veerman SC Heerenveen
75' Wissel Ajax Wissel O. Idrissi voor D. Tadic Ajax
77' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres Ajax 0-3
82' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Hajal voor S. de Jong SC Heerenveen
82' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor R. Gravenberch Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Ajax
Opstellingen SC Heerenveen - Ajax
De opstellingen van SC Heerenveen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Ajax

SC Heerenveen en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Ajax in de KNVB Beker vond plaats op 24 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 3 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor SC Heerenveen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.