Nabeschouwing Trabzonspor - Galatasaray (1-5) || Super Lig 2023/2024

Zondag 21 januari 2024 - 17:00 uur

In de Super Lig 2023/2024 neemt Trabzonspor het zondag 21 januari 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Galatasaray. De wedstrijd wordt gespeeld in Medical Park Stadyumu in Trabzon.

Via de Trabzonspor - Galatasaray live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Trabzonspor - Galatasaray (1-5)

Het Super Lig duel tussen Trabzonspor en Galatasaray is onder leiding van scheidsrechter Abdulkadir Bitigen geëindigd in een 1-5 overwinning voor Galatasaray. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Wilfried Zaha, waarmee Galatasaray met 0-1 de leiding nam. Galatasaray vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Wilfried Zaha op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Galatasaray, waarmee Kaan Ayhan zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 79 minuten deed Enis Destan iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Trabzonspor werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 80e minuut nadat Kerem Aktürkoğlu namens Galatasaray de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 96e minuut en kwam op naam te staan van Galatasaray speler Kerem Aktürkoğlu, die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Abdulkadir Bitigen bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Galatasaray.

LIVE Trabzonspor - Galatasaray 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Trabzonspor - Galatasaray teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Wilfried Zaha met assist van Barış Alper Yılmaz Galatasaray 0-1
37' Gele kaart Trabzonspor Gele kaart voor Rayyan Baniya Trabzonspor
45' Wissel Galatasaray Wissel Davinson Sánchez voor Abdülkerim Bardakcı Galatasaray
46' Wissel Trabzonspor Wissel Mehmet Aydin voor Rayyan Baniya Trabzonspor
51' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Lucas Torreira Galatasaray
61' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Wilfried Zaha met assist van Kerem Demirbay Galatasaray 0-2
64' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Kaan Ayhan met assist van Wilfried Zaha Galatasaray 0-3
64' Wissel Trabzonspor Wissel Anastasios Bakasetas  voor Filip Benković Trabzonspor
66' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Abdülkerim Bardakcı Galatasaray
72' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Victor Nelsson Galatasaray
76' Wissel Galatasaray Wissel Berkan Kutlu voor Kerem Demirbay Galatasaray
77' Wissel Galatasaray Wissel Tanguy Ndombélé voor Lucas Torreira Galatasaray
77' Wissel Galatasaray Wissel Tetê voor Kaan Ayhan Galatasaray
79' Doelpunt Trabzonspor Doelpunt Enis Destan met assist van Edin Višća Trabzonspor 1-3
79' Wissel Trabzonspor Wissel Umut Günes voor Enis Bardhi  Trabzonspor
80' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Kerem Aktürkoğlu met assist van Tanguy Ndombélé Galatasaray 1-4
82' Wissel Galatasaray Wissel Mauro Icardi voor Dries Mertens Galatasaray
84' Wissel Trabzonspor Wissel Göktan Gürpüz voor Taxiarchis Fountas Trabzonspor
93' Gele kaart Galatasaray Gele kaart voor Barış Alper Yılmaz Galatasaray
90' VAR: Afgekeurd doelpunt Wilfried Zaha Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Wilfried Zaha Galatasaray
96' Doelpunt Galatasaray Doelpunt Kerem Aktürkoğlu met assist van Tetê Galatasaray 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Trabzonspor - Galatasaray
Opstellingen Trabzonspor - Galatasaray
De opstellingen van Trabzonspor en Galatasaray zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Trabzonspor gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Galatasaray zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Abdullah Mucip Avcı
Voorbeschouwing Trabzonspor - Galatasaray

Trabzonspor en Galatasaray treffen elkaar in de 21e speelronde van de Super Lig van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Abdulkadir Bitigen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Trabzonspor en Galatasaray in de Super Lig vond plaats op 19 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Galatasaray. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide teams is Galatasaray favoriet. 18 keer wist de ploeg van Trabzonspor te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Trabzonspor. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Trabzonspor 12
Winst Galatasaray 18
Gelijkspel 9
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Trabzonspor op een 3e positie staat, terwijl we Galatasaray terugvinden op de 2e plaats.