Nabeschouwing Noord-Ierland - Kosovo (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 24 september 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Noord-Ierland het zaterdag 24 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Kosovo. De wedstrijd wordt gespeeld in Windsor Park in Belfast.

Via de Noord-Ierland - Kosovo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noord-Ierland - Kosovo (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Noord-Ierland en Kosovo is onder leiding van scheidsrechter Glenn Nyberg geëindigd in een 2-1 overwinning voor Noord-Ierland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door V. Muriqi, waarmee Kosovo met 0-1 de leiding nam. Northern Ireland kwam in de 82e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Whyte, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 93e minuut zette J. Magennis zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Northern Ireland de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Glenn Nyberg, waardoor Noord-Ierland een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Noord-Ierland - Kosovo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noord-Ierland - Kosovo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

44' Gele kaart Kosovo Gele kaart voor B. Fazliji Kosovo
58' Doelpunt Kosovo Doelpunt V. Muriqi met assist van D. Rrudhani Kosovo 0-1
67' Wissel Northern Ireland Wissel J. Thompson voor G. Saville Northern Ireland
69' Wissel Kosovo Wissel A. Zeneli voor M. Rashica Kosovo
76' Wissel Northern Ireland Wissel S. Lavery voor D. Charles Northern Ireland
76' Wissel Northern Ireland Wissel S. Ferguson voor J. Lewis Northern Ireland
76' Wissel Northern Ireland Wissel G. Whyte voor C. Evans Northern Ireland
78' Wissel Kosovo Wissel F. Loshaj voor F. Muslija Kosovo
82' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt G. Whyte met assist van S. Lavery Northern Ireland 1-1
87' Wissel Kosovo Wissel Z. Bytyqi voor E. Rashani Kosovo
91' Wissel Northern Ireland Wissel A. McCann voor S. Davis Northern Ireland
93' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt J. Magennis met assist van G. Whyte Northern Ireland 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Noord-Ierland - Kosovo
Opstellingen Noord-Ierland - Kosovo
De opstellingen van Noord-Ierland en Kosovo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noord-Ierland gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Kosovo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.