Nabeschouwing Portugal - Zwitserland (4-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 5 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Portugal het zondag 5 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Portugal - Zwitserland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Zwitserland (4-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Zwitserland is onder leiding van scheidsrechter Orel Grinfeeld geëindigd in een 4-0 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door W. Carvalho, waarmee Portugal met 1-0 de leiding nam. Portugal vergrootte in de 35e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Ronaldo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van Portugal, waarmee C. Ronaldo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Portugal in de 68e minuut, nadat J. Cancelo de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Portugal.

LIVE Portugal - Zwitserland 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Zwitserland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Seferović Afgekeurd doelpunt vanwege hands H. Seferović Switzerland
14' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor F. Schar Switzerland
15' Doelpunt Portugal Doelpunt W. Carvalho met assist van C. Ronaldo Portugal 1-0
32' Gele kaart Portugal Gele kaart voor B. Fernandes Portugal
35' Doelpunt Portugal Doelpunt C. Ronaldo met assist van Diogo Jota Portugal 2-0
39' Doelpunt Portugal Doelpunt C. Ronaldo Portugal 3-0
49' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor R. Steffen Switzerland
51' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Ronaldo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Ronaldo Portugal
62' Wissel Switzerland Wissel B. Embolo voor H. Seferovic Switzerland
62' Wissel Switzerland Wissel N. Okafor voor R. Rodriguez Switzerland
67' Wissel Portugal Wissel R. Horta voor Diogo Jota Portugal
67' Wissel Portugal Wissel B. Silva voor B. Fernandes Portugal
68' Doelpunt Portugal Doelpunt J. Cancelo met assist van B. Silva Portugal 4-0
70' Wissel Switzerland Wissel R. Freuler voor X. Shaqiri Switzerland
70' Wissel Switzerland Wissel M. Bottani voor R. Steffen Switzerland
77' Wissel Portugal Wissel R. Leao voor Otavio Portugal
77' Wissel Portugal Wissel J. Palhinha voor R. Neves Portugal
80' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor B. Embolo Switzerland
81' Wissel Switzerland Wissel M. Gavranovic voor D. Sow Switzerland
84' Wissel Portugal Wissel M. Nunes voor W. Carvalho Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Zwitserland
Opstellingen Portugal - Zwitserland
De opstellingen van Portugal en Zwitserland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Zwitserland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Murat Yakin
Voorbeschouwing Portugal - Zwitserland

Portugal en Zwitserland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Orel Grinfeeld en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portugal en Zwitserland in de UEFA Nations League vond plaats op 5 juni 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portugal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Portugal favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zwitserland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Portugal 1
Winst Zwitserland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portugal op een 2e positie staat, terwijl we Zwitserland terugvinden op de 4e plaats.