Nabeschouwing Besiktas - Ajax (1-2) || Champions League 2021/2022

Woensdag 24 november 2021 - 18:45 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Besiktas het woensdag 24 november 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Beşiktaş Park in Istanbul.

Via de Besiktas - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Besiktas - Ajax (1-2)

Het Champions League duel tussen Besiktas en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Irfan Peljto geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. R. Ghezzal maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Beşiktaş vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Ajax kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Haller, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 69e minuut zette S. Haller zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Irfan Peljto, waardoor Ajax een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Besiktas - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Besiktas - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Penalty Beşiktaş Penalty R. Ghezzal Beşiktaş 1-0
46' Wissel Ajax Wissel S. Haller voor M. Daramy Ajax
54' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van N. Tagliafico Ajax 1-1
59' Wissel Beşiktaş Wissel C. Bozdogan voor A. Teixeira Beşiktaş
67' Wissel Beşiktaş Wissel M. Batshuayi voor R. Ghezzal Beşiktaş
69' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van L. Martinez Ajax 1-2
72' Wissel Ajax Wissel J. Timber voor N. Mazraoui Ajax
77' Wissel Ajax Wissel D. Blind voor N. Tagliafico Ajax
77' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor P. Schuurs Ajax
81' Wissel Beşiktaş Wissel S. Ucan voor M. Pjanic Beşiktaş
81' Wissel Beşiktaş Wissel N. Uysal voor F. Montero Beşiktaş
81' Wissel Beşiktaş Wissel A. Hutchinson voor M. Topal Beşiktaş
83' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor S. Berghuis Ajax
85' Gele kaart Ajax Gele kaart voor S. Haller Ajax
88' Gele kaart Beşiktaş Gele kaart voor C. Larin Beşiktaş
Video hoogtepunten en samenvatting Besiktas - Ajax
Opstellingen Besiktas - Ajax
De opstellingen van Besiktas en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Besiktas gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ali Rıza Sergen Yalçın
Coach Erik ten Hag
Voorbeschouwing Besiktas - Ajax

Besiktas en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Irfan Peljto en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Besiktas en Ajax in de Champions League vond plaats op 28 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 1 keer wist de ploeg van Besiktas te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Besiktas. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Besiktas 0
Winst Ajax 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Besiktas op een 4e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.