Nabeschouwing PSG - Club Brugge (4-1) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 7 december 2021 - 18:45 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt PSG het dinsdag 7 december 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Parc des Princes in Paris.

Via de PSG - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSG - Club Brugge (4-1)

Het Champions League duel tussen PSG en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 4-1 overwinning voor PSG. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Paris Saint Germain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van K. Mbappe. Paris Saint Germain vergrootte in de 7e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Mbappe op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Paris Saint Germain, waarmee L. Messi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 68 minuten deed M. Rits iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Club Brugge werd verkleind tot 3-1. In de 76e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Paris Saint Germain speler L. Messi.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesús Gil Manzano en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van PSG.

LIVE PSG - Club Brugge 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSG - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe Paris Saint Germain 1-0
7' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt K. Mbappe met assist van A. Di Maria Paris Saint Germain 2-0
38' Doelpunt Paris Saint Germain Doelpunt L. Messi met assist van K. Mbappe Paris Saint Germain 3-0
49' Wissel Paris Saint Germain Wissel T. Kehrer voor N. Mendes Paris Saint Germain
55' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor T. Kehrer Paris Saint Germain
56' Wissel Club Brugge Wissel I. Van der Brempt voor C. Sandra Club Brugge
61' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
68' Doelpunt Club Brugge Doelpunt M. Rits met assist van N. Lang Club Brugge 3-1
69' Wissel Club Brugge Wissel N. Mbamba voor E. Balanta Club Brugge
69' Wissel Club Brugge Wissel R. Vormer voor M. Rits Club Brugge
70' Gele kaart Paris Saint Germain Gele kaart voor K. Mbappe Paris Saint Germain
71' Wissel Paris Saint Germain Wissel L. Paredes voor I. Gueye Paris Saint Germain
71' Wissel Paris Saint Germain Wissel A. Herrera voor A. Di Maria Paris Saint Germain
76' Penalty Paris Saint Germain Penalty L. Messi Paris Saint Germain 4-1
83' Wissel Paris Saint Germain Wissel M. Icardi voor K. Mbappe Paris Saint Germain
84' Wissel Paris Saint Germain Wissel E. Dina voor M. Verratti Paris Saint Germain
Video hoogtepunten en samenvatting PSG - Club Brugge
Opstellingen PSG - Club Brugge
De opstellingen van PSG en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSG gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSG - Club Brugge

PSG en Club Brugge spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSG en Club Brugge in de Champions League vond plaats op 15 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is PSG favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSG 2
Winst Club Brugge 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSG op een 2e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.