Nabeschouwing Club Brugge - Red Bull Leipzig (0-5) || Champions League

Woensdag 24 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League neemt Club Brugge het woensdag 24 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Red Bull Leipzig (0-5)

Het Champions League duel tussen Club Brugge en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 0-5 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door C. Nkunku, waarmee RB Leipzig met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 17e minuut voor dat RB Leipzig via E. Forsberg op 0-2 kwam te staan. In de 26e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee A. Silva zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam RB Leipzig geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van E. Forsberg. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor RB Leipzig. Deze werd gescoord door C. Nkunku in de 93e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa bij een 0-5 eindstand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

Wedstrijdstatistieken Club Brugge - Red Bull Leipzig
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
11
21
Schoten op doel
3
11
Aanvallen
113
127
Gevaarlijke aanvallen
51
49
Passes
437
352
Overtredingen
13
10
Buitenspel
5
3
Corners
13
5
Wissels
5
4
LIVE Club Brugge - Red Bull Leipzig 0-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku RB Leipzig 0-1
17' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 0-2
26' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Silva met assist van Angelino RB Leipzig 0-3
46' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg met assist van C. Nkunku RB Leipzig 0-4
46' Wissel Club Brugge Wissel F. Ricca voor S. Nsoki Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel M. Rits voor B. Dost Club Brugge
60' Wissel Club Brugge Wissel B. Mechele voor I. Van der Brempt Club Brugge
62' Wissel RB Leipzig Wissel I. Moriba voor K. Laimer RB Leipzig
62' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor L. Klostermann RB Leipzig
63' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
66' Wissel RB Leipzig Wissel H. Novoa Ramos voor B. Brobbey RB Leipzig
80' Wissel RB Leipzig Wissel S. Bonnah voor J. Gvardiol RB Leipzig
82' Wissel Club Brugge Wissel J. Izquierdo voor K. Sowah Club Brugge
82' Wissel Club Brugge Wissel Wesley voor C. de Ketelaere Club Brugge
85' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Balanta Club Brugge
86' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor I. Moriba RB Leipzig
86' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Wesley Club Brugge
93' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku RB Leipzig 0-5
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Red Bull Leipzig
Opstellingen Club Brugge - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Club Brugge en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Robin Peter
Wissels Red Bull Leipzig
# Speler Pos.
29 Fabian Eutinger K
35 Solomon Bonnah Owusu V
39 Benjamin Henrichs V
26 Moriba Kourouma Kourouma M
47 Joscha Wosz M
38 Hugo Novoa Ramos A
Voorbeschouwing Club Brugge - Red Bull Leipzig

Club Brugge en Red Bull Leipzig spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Red Bull Leipzig in de Champions League vond plaats op 28 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Red Bull Leipzig slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Club Brugge 1
Winst Red Bull Leipzig 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 3e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Club Brugge - Red Bull Leipzig Opstelling Club Brugge Opstelling Red Bull Leipzig Live Club Brugge - Red Bull Leipzig Live Club Brugge - Red Bull Leipzig kijken Club Brugge - Red Bull Leipzig kijken Live Club Brugge - Red Bull Leipzig stream Club Brugge - Red Bull Leipzig Fox Sports Nabeschouwing Club Brugge - Red Bull Leipzig Uitslag Club Brugge - Red Bull Leipzig Statistieken Club Brugge - Red Bull Leipzig Champions League 2021/2022 Club Brugge - Red Bull Leipzig wedden Club Brugge - Red Bull Leipzig gokken Club Brugge - Red Bull Leipzig Unibet