Nabeschouwing FC Twente - Feyenoord (2-1) || Eredivisie 2023/2024

Zondag 29 oktober 2023 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt FC Twente het zondag 29 oktober 2023 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Feyenoord (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Manfred Ugalde, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ricky van Wolfswinkel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 86e minuut wist Feyenoord de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Lutsharel Geertruida. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Feyenoord kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor FC Twente dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - Feyenoord 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Twente Doelpunt Manfred Ugalde met assist van Alfons Sampsted FC Twente 1-0
29' Wissel FC Twente Wissel Gijs Smal  voor Youri Regeer FC Twente
40' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Manfred Ugalde FC Twente
46' Wissel Feyenoord Wissel Luka Ivanusec voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
46' Wissel Feyenoord Wissel Alireza Jahanbakhsh voor Igor Paixão Feyenoord
53' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Robin Pröpper FC Twente
60' Wissel Feyenoord Wissel Ondrej Lingr voor Calvin Stengs Feyenoord
63' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Mees Hilgers FC Twente
66' Wissel FC Twente Wissel Ricky van Wolfswinkel voor Michel Vlap FC Twente
66' Wissel FC Twente Wissel Carel Eiting  voor Sem Steijn FC Twente
70' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Ramiz Zerrouki Feyenoord
76' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Ricky van Wolfswinkel FC Twente
76' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Arne Slot Feyenoord
78' Doelpunt FC Twente Doelpunt Ricky van Wolfswinkel FC Twente 2-0
79' Manfred Ugalde FC Twente
80' Wissel Feyenoord Wissel Javairô Dilrosun voor Quinten Timber Feyenoord
83' Wissel FC Twente Wissel Mitchell van Bergen voor Manfred Ugalde FC Twente
83' Wissel FC Twente Wissel Alec Van Hoorenbeeck voor Mees Hilgers FC Twente
86' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Lutsharel Geertruida Feyenoord 2-1
94' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor Daan Rots FC Twente
90' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Quilindschy Hartman Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Feyenoord
Opstellingen FC Twente - Feyenoord
De opstellingen van FC Twente en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Joseph Oosting
Voorbeschouwing FC Twente - Feyenoord

FC Twente en Feyenoord treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 29 januari 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 16 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor FC Twente. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Twente 7
Winst Feyenoord 16
Gelijkspel 10
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 4e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.