Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard (4-0) || Eredivisie 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2023/2024 neemt Sparta Rotterdam het zaterdag 30 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 4-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Arno Verschueren, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Tobias Lauritsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat Tobias Lauritsen namens Sparta Rotterdam het doel wist te vinden in de 88e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Sparta Rotterdam in de 91e minuut, nadat C. Neghli de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Sparta Rotterdam.

LIVE Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Arno Verschueren met assist van Pelle Clement Sparta Rotterdam 1-0
58' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Tobias Lauritsen met assist van D. van der Kust Sparta Rotterdam 2-0
65' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alen Halilovic voor Ragnar Oratmangoen Fortuna Sittard
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Meissen voor Bart Vriends  Sparta Rotterdam
65' Wissel Sparta Rotterdam Wissel C. Neghli voor S. Mito Sparta Rotterdam
66' Wissel Fortuna Sittard Wissel Kristoffer Peterson voor Iñigo Córdoba Fortuna Sittard
66' Wissel Fortuna Sittard Wissel Loreintz Rosier voor Justin Lonwijk Fortuna Sittard
66' Wissel Fortuna Sittard Wissel Siemen Voet voor Dimitrios Siovas Fortuna Sittard
82' Wissel Fortuna Sittard Wissel Alessio da Cruz voor Mitchell Dijks Fortuna Sittard
83' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Jonathan de Guzmán voor K. Saito Sparta Rotterdam
88' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam 3-0
91' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt C. Neghli met assist van Tobias Lauritsen Sparta Rotterdam 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
Opstellingen Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jeroen Rijsdijk
Coach Adrie Poldervaart
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 13 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Sparta Rotterdam favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 4
Winst Fortuna Sittard 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 10e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.