Nabeschouwing Port Vale - Accrington Stanley (5-1) || FA Cup 2021/2022

Zaterdag 6 november 2021 - 16:00 uur

In de FA Cup 2021/2022 neemt Port Vale het zaterdag 6 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Accrington Stanley. De wedstrijd wordt gespeeld in Vale Park in Stoke-on-Trent.

Via de Port Vale - Accrington Stanley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Port Vale - Accrington Stanley (5-1)

Het FA Cup duel tussen Port Vale en Accrington Stanley is onder leiding van scheidsrechter Ben Speedie geëindigd in een 5-1 overwinning voor Port Vale. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door J. Wilson, waarmee Port Vale met 1-0 de leiding nam. In de 70e minuut moest C. Bishop van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Ben Speedie een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Accrington Stanley verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Port Vale via een goal van J. Wilson in de 73e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 79e minuut volgde een derde treffer van Port Vale, waarmee J. Wilson zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 85e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het E. Hamilton die namens Accrington Stanley het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 93e minuut was het Port Vale dat via G. Lloyd de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ben Speedie bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Port Vale.

LIVE Port Vale - Accrington Stanley 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Port Vale - Accrington Stanley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Port Vale Doelpunt J. Wilson met assist van D. Worrall Port Vale 1-0
36' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor J. Gibbons Port Vale
46' Wissel Port Vale Wissel B. Garrity voor D. Politic Port Vale
54' Wissel Accrington Stanley Wissel L. Mansell voor D. Morgan Accrington Stanley
70' Rode kaart Accrington Stanley Rode kaart voor C. Bishop Accrington Stanley
73' Doelpunt Port Vale Doelpunt J. Wilson Port Vale 2-0
76' Wissel Port Vale Wissel A. Martin voor D. Worrall Port Vale
78' Wissel Accrington Stanley Wissel J. Mumbongo voor H. Pell Accrington Stanley
78' Wissel Accrington Stanley Wissel J. Malcolm voor Y. Amankwah Accrington Stanley
79' Gele kaart Accrington Stanley Gele kaart voor S. Conneely Accrington Stanley
79' Doelpunt Port Vale Doelpunt J. Wilson Port Vale 3-0
81' Wissel Port Vale Wissel J. Taylor voor T. Conlon Port Vale
81' Wissel Port Vale Wissel G. Lloyd voor J. Wilson Port Vale
83' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor D. Jones Port Vale
84' Wissel Port Vale Wissel B. Walker voor T. Pett Port Vale
85' Doelpunt Port Vale Doelpunt L. Cass met assist van J. Gibbons Port Vale 4-1
85' Doelpunt Accrington Stanley Doelpunt E. Hamilton met assist van J. Nolan Accrington Stanley 3-1
93' Doelpunt Port Vale Doelpunt G. Lloyd Port Vale 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Port Vale - Accrington Stanley
Opstellingen Port Vale - Accrington Stanley
De opstellingen van Port Vale en Accrington Stanley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Port Vale gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Accrington Stanley zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.