Nabeschouwing Telstar - Spakenburg (5-3) (na verlenging) || KNVB Beker 2021/2022

Dinsdag 14 december 2021 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2021/2022 neemt Telstar het dinsdag 14 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Spakenburg. De wedstrijd wordt gespeeld in BUKO Stadion in Velsen.

Via de Telstar - Spakenburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar - Spakenburg (5-3) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen Telstar en Spakenburg is onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim geëindigd in een 5-3 overwinning voor Telstar. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 5-3 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Telstar dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Y. Zakir, waarmee Telstar met 1-0 de leiding nam. Spakenburg kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. van der Linden, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette G. van Velzen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Telstar de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de voorsprong voor Telstar vergroot nadat D. Blackson de 3-1 wist te scoren. In de 68e minuut kwam Spakenburg weer dichterbij, nadat F. van der Linden de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 78e minuut was het L. van Zundert die Spakenburg weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 5-3 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Vervolgens was de beurt weer aan Telstar om te scoren. Kort voor tijd in de 97e minuut zette J. Molenaar de stand op 4-3. Hierdoor ging de wedstrijd nog een spannende slotfase tegemoed. Na 99 minuten moest J. Amakodo van Spakenburg van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Spakenburg de wedstrijd met 10 man moest vervolgen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 114e minuut scoorde R. Fernandes de 5-3 voor Telstar en bepaalde daarmee de eindstand.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Michael Eijgelsheim af en was het Telstar die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 5-3 overwinning.

LIVE Telstar - Spakenburg 5-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar - Spakenburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Telstar Gele kaart voor R. Smit Telstar
24' Doelpunt Telstar Doelpunt Y. Zakir met assist van D. Blackson Telstar 1-0
30' Wissel Telstar Wissel S. Vandermeulen voor R. Tugarinov Telstar
36' Doelpunt Spakenburg Doelpunt F. van der Linden Spakenburg 1-1
38' Doelpunt Telstar Doelpunt G. van Velzen met assist van Y. Zakir Telstar 2-1
42' Wissel Spakenburg Wissel F. Schilder voor Y. Koelewijn Spakenburg
46' Wissel Spakenburg Wissel J. Amakodo voor T. Brinkman Spakenburg
48' Doelpunt Telstar Doelpunt D. Blackson Telstar 3-1
51' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor H. van Lopik Spakenburg
58' Wissel Telstar Wissel Y. Liesdek voor D. Blackson Telstar
61' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor J. Amakodo Spakenburg
65' Wissel Spakenburg Wissel L. van Zundert voor R. Terschegget Spakenburg
68' Doelpunt Spakenburg Doelpunt F. van der Linden Spakenburg 3-2
75' Gele kaart Telstar Gele kaart voor R. Vlijter Telstar
78' Doelpunt Spakenburg Doelpunt L. van Zundert met assist van V. Dekker Spakenburg 3-3
80' Wissel Telstar Wissel C. Dijkstra voor G. van Velzen Telstar
81' Wissel Telstar Wissel R. Fernandes voor O. Kokcu Telstar
81' Wissel Telstar Wissel J. Molenaar voor A. Berenstein Telstar
97' Doelpunt Telstar Doelpunt J. Molenaar met assist van S. van Doorm Telstar 4-3
99' Rode kaart Spakenburg Rode kaart voor J. Amakodo Spakenburg
101' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor F. Olijve Spakenburg
104' Wissel Spakenburg Wissel Y. Zeeman voor R. Junte Spakenburg
104' Wissel Spakenburg Wissel R. Tol voor F. Olijve Spakenburg
105' Wissel Telstar Wissel R. Taha voor R. Smit Telstar
113' Wissel Spakenburg Wissel J. Beekhuis voor H. van Lopik Spakenburg
114' Doelpunt Telstar Doelpunt R. Fernandes Telstar 5-3
114' Gele kaart Spakenburg Gele kaart voor L. van Zundert Spakenburg
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar - Spakenburg
Opstellingen Telstar - Spakenburg
De opstellingen van Telstar en Spakenburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Telstar gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Spakenburg zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Andries Jonker
Coach Chris de Graaf
Voorbeschouwing Telstar - Spakenburg

Telstar en Spakenburg spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Telstar en Spakenburg in de KNVB Beker vond plaats op 24 september 2008 en dat duel eindigde in een overwinning voor Telstar. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Telstar favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Spakenburg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.