Nabeschouwing Montpellier - Nice (0-0) || Ligue 1 2021/2022

Zaterdag 12 maart 2022 - 17:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Montpellier het zaterdag 12 maart 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Nice. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Mosson in Montpellier.

Via de Montpellier - Nice live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Montpellier - Nice (0-0)

De Ligue 1 2021/2022 wedstrijd tussen Montpellier en Nice geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Dante in de 35e minuut, waardoor Nice met een man minder kwam te staan. Montpellier kreeg via T. Savanier in de 39e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Clément Turpin de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Qua balbezit waren Montpellier en Nice gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Montpellier, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Clément Turpin niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Montpellier - Nice 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Montpellier - Nice teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor M. Esteve Montpellier
22' Gele kaart Nice Gele kaart voor J. Lotomba Nice
32' Gele kaart Nice Gele kaart voor H. Boudaoui Nice
35' Rode kaart Nice Rode kaart voor Dante Nice
39' Penalty gemist Montpellier Penalty gemist T. Savanier Montpellier
46' Wissel Nice Wissel M. Schneiderlin voor H. Boudaoui Nice
69' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor E. Wahi Montpellier
70' Wissel Nice Wissel B. Brahimi voor A. Gouiri Nice
70' Wissel Nice Wissel K. Dolberg voor A. Delort Nice
78' Wissel Montpellier Wissel S. Delaye voor F. Mollet Montpellier
78' Wissel Montpellier Wissel J. Sambia voor A. Souquet Montpellier
81' Wissel Nice Wissel K. Thuram voor M. Lemina Nice
85' Wissel Montpellier Wissel B. Makouana voor V. Germain Montpellier
86' Wissel Nice Wissel E. Guessand voor C. Stengs Nice
91' Gele kaart Montpellier Gele kaart voor B. Makouana Montpellier
Video hoogtepunten en samenvatting Montpellier - Nice
Opstellingen Montpellier - Nice
De opstellingen van Montpellier en Nice zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Montpellier gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Nice zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Olivier Dall’Oglio
Coach Christophe Galtier
Voorbeschouwing Montpellier - Nice

Montpellier en Nice treffen elkaar in de 28e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Montpellier en Nice in de Ligue 1 vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Montpellier. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Montpellier favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Nice slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Montpellier 13
Winst Nice 7
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Montpellier op een 11e positie staat, terwijl we Nice terugvinden op de 2e plaats.