Nabeschouwing Olympique Lyon - Clermont (3-3) || Ligue 1 2021/2022

Zondag 22 augustus 2021 - 13:00 uur

In de Ligue 1 2021/2022 neemt Olympique Lyon het zondag 22 augustus 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Clermont. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama OL Academy Décines-Charpieu in Décines-Charpieu.

Via de Olympique Lyon - Clermont live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Clermont (3-3)

De Ligue 1 2021/2022 wedstrijd tussen Olympique Lyon en Clermont geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 5 minuten. M. Dembele maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Olympique Lyonnais vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt van S. Diomande zorgde ervoor dat Clermont op 1-1 kwam te staan in de 12e minuut. In de 21e minuut zette M. Dembele zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Olympique Lyonnais de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Olympique Lyonnais vergroot nadat L. Paqueta de 3-1 wist te scoren. In de 80e minuut kwam Clermont weer dichterbij, nadat E. Rashani de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Clermont. Het was E. Rashani die in de 91e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Thomas Léonard bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Olympique Lyon - Clermont 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Clermont teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Penalty Olympique Lyonnais Penalty M. Dembele Olympique Lyonnais 1-0
12' Eigen doelpunt Clermont Eigen doelpunt S. Diomande Clermont 1-1
21' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Dembele Olympique Lyonnais 2-1
30' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor B. Guimaraes Olympique Lyonnais
46' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt L. Paqueta met assist van H. Aouar Olympique Lyonnais 3-1
47' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor K. Ekambi Olympique Lyonnais
52' Gele kaart Clermont Gele kaart voor F. Ogier Clermont
60' Wissel Clermont Wissel S. Abdul Samed voor J. Iglesias Clermont
69' Wissel Clermont Wissel S. Khaoui voor J. Berthomier Clermont
69' Wissel Clermont Wissel E. Rashani voor J. Allevinah Clermont
73' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Gusto voor L. Dubois Olympique Lyonnais
74' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Kadewere voor L. Paqueta Olympique Lyonnais
78' Wissel Clermont Wissel J. Tell voor J. Dossou Clermont
79' Wissel Clermont Wissel V. NSimba voor A. Mendy Clermont
80' Doelpunt Clermont Doelpunt E. Rashani met assist van M. Bayo Clermont 3-2
82' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Denayer voor D. Da Silva Olympique Lyonnais
83' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. Mendes voor B. Guimaraes Olympique Lyonnais
85' Gele kaart Clermont Gele kaart voor S. Abdul Samed Clermont
91' Doelpunt Clermont Doelpunt E. Rashani met assist van J. Gastien Clermont 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Clermont
Opstellingen Olympique Lyon - Clermont
De opstellingen van Olympique Lyon en Clermont zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Olympique Lyon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Clermont zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Pascal Gastien
Voorbeschouwing Olympique Lyon - Clermont

Olympique Lyon en Clermont treffen elkaar in de 3e speelronde van de Ligue 1 van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Léonard en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Olympique Lyon en Clermont elkaar treffen in de Ligue 1.

Winst Olympique Lyon 0
Winst Clermont 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 18e positie staat, terwijl we Clermont terugvinden op de 3e plaats.