Nabeschouwing Napoli - Inter Milan (4-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 19 mei 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zondag 19 mei 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Inter Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Inter Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Inter Milan (4-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Inter Milan is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 4-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door P. Zielinski, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Napoli vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Mertens op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut volgde een derde treffer van Napoli, waarmee F. Ruiz zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Napoli geen gas terug, waardoor in de 78e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van F. Ruiz. In de 81e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Inter speler M. Icardi.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Doveri en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Inter Milan 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Inter Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Koulibaly Napoli
16' Doelpunt Napoli Doelpunt P. Zielinski met assist van F. Ruiz Napoli 1-0
46' Wissel Inter Wissel M. Icardi voor M. Politano Inter
48' Gele kaart Inter Gele kaart voor R. Nainggolan Inter
49' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Allan Napoli
58' Wissel Inter Wissel M. Vecino voor R. Gagliardini Inter
61' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van J. Callejon Napoli 2-0
71' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ruiz met assist van K. Malcuit Napoli 3-0
76' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor A. Milik Napoli
78' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ruiz met assist van D. Mertens Napoli 4-0
79' Wissel Inter Wissel A. Candreva voor I. Perisic Inter
80' Wissel Napoli Wissel A. Younes voor D. Mertens Napoli
81' Penalty Inter Penalty M. Icardi Inter 4-1
84' Wissel Napoli Wissel S. Luperto voor K. Koulibaly Napoli
92' Gele kaart Napoli Gele kaart voor F. Ghoulam Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Inter Milan
Opstellingen Napoli - Inter Milan
De opstellingen van Napoli en Inter Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Inter Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Inter Milan

Napoli en Inter Milan treffen elkaar in de 37e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Inter Milan in de Serie A vond plaats op 26 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Inter Milan slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 9
Winst Inter Milan 7
Gelijkspel 7
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Inter Milan terugvinden op de 3e plaats.