Nabeschouwing Sampdoria - Empoli (1-2) || Serie A 2018/2019

Zondag 12 mei 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Sampdoria het zondag 12 mei 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Empoli (1-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 1-2 overwinning voor Empoli. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door Diego Farias, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Empoli kreeg via F. Caputo in de 75e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Daniele Doveri de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Empoli via een goal van G. Di Lorenzo in de 75e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

F. Quagliarella zette Sampdoria even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Daniele Doveri toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Doveri, waardoor Empoli dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sampdoria - Empoli 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Empoli Gele kaart voor G. Di Lorenzo Empoli
30' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ekdal Sampdoria
56' Doelpunt Empoli Doelpunt Diego Farias met assist van H. Traorè Empoli 0-1
72' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira Nan voor G. Caprari Sampdoria
72' Wissel Sampdoria Wissel M. Sau voor A. Ekdal Sampdoria
74' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor L. Tonelli Sampdoria
75' Penalty gemist Empoli Penalty gemist F. Caputo Empoli
75' Doelpunt Empoli Doelpunt G. Di Lorenzo Empoli 0-2
78' Wissel Empoli Wissel A. Acquah voor Diego Farias Empoli
80' Wissel Sampdoria Wissel G. Ramírez voor M. Gabbiadini Sampdoria
87' Wissel Empoli Wissel L. Capezzi voor H. Traorè Empoli
92' Penalty Sampdoria Penalty F. Quagliarella Sampdoria 1-2
92' Wissel Empoli Wissel M. Brighi voor I. Bennacer Empoli
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Empoli
Opstellingen Sampdoria - Empoli
De opstellingen van Sampdoria en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Empoli

Sampdoria en Empoli treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Empoli in de Serie A vond plaats op 22 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Sampdoria favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 6
Winst Empoli 3
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 9e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 18e plaats.