Nabeschouwing Benfica - PSV (2-1) || Champions League 2021/2022

Woensdag 18 augustus 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Benfica het woensdag 18 augustus 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - PSV (2-1)

Het Champions League duel tussen Benfica en PSV is onder leiding van scheidsrechter Felix Brych geëindigd in een 2-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door R. Silva, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Weigl op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist PSV de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via C. Gakpo. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want PSV kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Brych, waardoor Benfica een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Benfica - PSV 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Silva met assist van R. Yaremchuk Benfica 1-0
42' Doelpunt Benfica Doelpunt J. Weigl Benfica 2-0
51' Doelpunt PSV Doelpunt C. Gakpo PSV 2-1
57' Gele kaart PSV Gele kaart voor M. van Ginkel PSV
58' Gele kaart Benfica Gele kaart voor N. Otamendi Benfica
61' Gele kaart Benfica Gele kaart voor R. Silva Benfica
64' Wissel PSV Wissel A. Obispo voor O. Boscagli PSV
64' Wissel PSV Wissel D. Propper voor M. van Ginkel PSV
71' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor R. Yaremchuk Benfica
71' Wissel Benfica Wissel Everton voor J. Weigl Benfica
71' Wissel Benfica Wissel A. Almeida voor D. Goncalves Benfica
71' Wissel Benfica Wissel S. Meite voor Pizzi Benfica
71' Wissel PSV Wissel Bruma voor N. Madueke PSV
75' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Almeida Benfica
86' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor J. Mario Benfica
86' Gele kaart Benfica Gele kaart voor S. Meite Benfica
88' Gele kaart PSV Gele kaart voor A. Obispo PSV
89' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor E. Zahavi PSV
89' Wissel PSV Wissel J. Teze voor P. Max PSV
90' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Jesus Benfica
92' Gele kaart Benfica Gele kaart voor G. Ramos Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - PSV
Opstellingen Benfica - PSV
De opstellingen van Benfica en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - PSV

Benfica en PSV spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Brych en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Benfica en PSV elkaar treffen in de Champions League.