Nabeschouwing Borussia Dortmund - Ajax (1-3) || Champions League 2021/2022

Woensdag 3 november 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het woensdag 3 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Ajax (1-3)

Het Champions League duel tussen Borussia Dortmund en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. Hummels in de 29e minuut, waardoor Borussia Dortmund met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 37e minuut voor dat Borussia Dortmund via M. Reus op 1-0 kwam te staan. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte D. Tadic namens Ajax in de 72e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 83e minuut was het Ajax dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van S. Haller. Na 93 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat D. Klaassen de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Ajax.

LIVE Borussia Dortmund - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Rode kaart Borussia Dortmund Rode kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
34' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor T. Hazard Borussia Dortmund
37' Penalty Borussia Dortmund Penalty M. Reus Borussia Dortmund 1-0
39' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
46' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor E. Alvarez Ajax
58' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor M. Wolf Borussia Dortmund
67' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor S. Berghuis Ajax
72' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic Ajax 1-1
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Malen voor S. Tigges Borussia Dortmund
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Knauff voor M. Reus Borussia Dortmund
79' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor A. Knauff Borussia Dortmund
83' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van Antony Ajax 1-2
93' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van Antony Ajax 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Ajax
Opstellingen Borussia Dortmund - Ajax
De opstellingen van Borussia Dortmund en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.