Nabeschouwing Barcelona - Borussia Dortmund (3-1) || Champions League 2019/2020

Woensdag 27 november 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Barcelona het woensdag 27 november 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Borussia Dortmund (3-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 3-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door L. Suarez, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Messi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee A. Griezmann zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 77 minuten deed J. Sancho iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Borussia Dortmund werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Borussia Dortmund echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Barcelona.

LIVE Barcelona - Borussia Dortmund 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel FC Barcelona Wissel A. Griezmann voor O. Dembele FC Barcelona
29' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suarez met assist van L. Messi FC Barcelona 1-0
33' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van L. Suarez FC Barcelona 2-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor N. Schulz Borussia Dortmund
51' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor L. Messi FC Barcelona
67' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Griezmann met assist van L. Messi FC Barcelona 3-0
71' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Zagadou voor L. Piszczek Borussia Dortmund
77' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 3-1
78' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor I. Rakitic FC Barcelona
85' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Gotze voor J. Weigl Borussia Dortmund
91' Wissel FC Barcelona Wissel M. Wague voor L. Suarez FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Borussia Dortmund
Opstellingen Barcelona - Borussia Dortmund
De opstellingen van Barcelona en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.