Nabeschouwing Manchester City - Napoli (2-1) || Champions League 2017/2018

Dinsdag 17 oktober 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Manchester City het dinsdag 17 oktober 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Napoli (2-1)

Het Champions League duel tussen Manchester City en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Antonio Mateu geëindigd in een 2-1 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door R. Sterling, waarmee Manchester City met 1-0 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Jesus op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een penalty in de 38e minuut was de ideale kans voor Napoli om te scoren. D. Mertens was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 2-0 bleef.

A. Diawara zette Napoli even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Antonio Mateu toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Mateu, waardoor Manchester City een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Manchester City - Napoli 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van K. Walker Manchester City 1-0
13' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van K. de Bruyne Manchester City 2-0
37' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. Walker Manchester City
38' Penalty gemist Napoli Penalty gemist D. Mertens Napoli
44' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. de Bruyne Manchester City
56' Wissel Napoli Wissel Allan voor L. Insigne Napoli
70' Wissel Manchester City Wissel B. Silva voor R. Sterling Manchester City
70' Wissel Napoli Wissel C. Maggio voor E. Hysaj Napoli
72' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Fernandinho Manchester City
73' Penalty Napoli Penalty A. Diawara Napoli 2-1
74' Gele kaart Napoli Gele kaart voor R. Albiol Napoli
76' Wissel Manchester City Wissel I. Gundogan voor D. Silva Manchester City
78' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor M. Hamsik Napoli
79' Gele kaart Napoli Gele kaart voor C. Maggio Napoli
87' Wissel Manchester City Wissel Danilo voor Gabriel Jesus Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Napoli
Opstellingen Manchester City - Napoli

Voorbeschouwing Manchester City - Napoli

Manchester City en Napoli spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Mateu en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester City en Napoli in de Champions League vond plaats op 22 november 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 1 keer wist de ploeg van Manchester City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Manchester City. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Manchester City 0
Winst Napoli 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester City op een 1e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 3e plaats.