Nabeschouwing Porto - Monaco (5-2) || Champions League 2017/2018

Woensdag 6 december 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Porto het woensdag 6 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Monaco. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Monaco live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Monaco (5-2)

Het Champions League duel tussen Porto en Monaco is onder leiding van scheidsrechter Jonas Eriksson geëindigd in een 5-2 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door V. Aboubakar, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Aboubakar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut moest Porto verder met een man minder nadat Felipe een rode kaart had gekregen.

In de 38e minuut werd R. Ghezzal van Monaco met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Monaco het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 45e minuut volgde een derde treffer van Porto, waarmee Y. Brahimi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 61e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Monaco speler K. Glik. In de 66e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was A. Telles van Porto die daarmee de stand op 4-1 zette. Even later in de 78e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Falcao van Monaco die tekende voor de 4-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door T. Soares van Porto die daarmee in de 88e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonas Eriksson bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Monaco 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Monaco teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Porto Gele kaart voor Andre Porto
9' Doelpunt Porto Doelpunt V. Aboubakar met assist van Y. Brahimi Porto 1-0
33' Doelpunt Porto Doelpunt V. Aboubakar met assist van D. Pereira Porto 2-0
38' Rode kaart Porto Rode kaart voor Felipe Porto
38' Rode kaart Monaco Rode kaart voor R. Ghezzal Monaco
42' Wissel Porto Wissel D. Reyes voor Andre Porto
45' Doelpunt Porto Doelpunt Y. Brahimi met assist van V. Aboubakar Porto 3-0
61' Penalty Monaco Penalty K. Glik Monaco 3-1
66' Doelpunt Porto Doelpunt A. Telles met assist van D. Pereira Porto 4-1
66' Wissel Monaco Wissel J. Moutinho voor S. Meite Monaco
66' Wissel Monaco Wissel Falcao voor G. Carrillo Monaco
67' Wissel Porto Wissel J. Corona voor M. Marega Porto
72' Wissel Monaco Wissel B. Keita voor A. Diakhaby Monaco
75' Wissel Porto Wissel T. Soares voor V. Aboubakar Porto
78' Doelpunt Monaco Doelpunt Falcao met assist van B. Keita Monaco 4-2
88' Doelpunt Porto Doelpunt T. Soares met assist van P. Ricardo Porto 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Monaco
Opstellingen Porto - Monaco

Voorbeschouwing Porto - Monaco

Porto en Monaco spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonas Eriksson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Monaco in de Champions League vond plaats op 26 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Monaco slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 1
Winst Monaco 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Monaco terugvinden op de 4e plaats.