Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Porto (3-2) || Champions League 2017/2018

Dinsdag 17 oktober 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Red Bull Leipzig het dinsdag 17 oktober 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Porto (3-2)

Het Champions League duel tussen Red Bull Leipzig en Porto is onder leiding van scheidsrechter Paolo Tagliavento geëindigd in een 3-2 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door W. Orban, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. Porto kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. Aboubakar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette E. Forsberg zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam.

Na 41 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat J. Augustin de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Porto dat in de 44e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat I. Marcano de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paolo Tagliavento en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Porto 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt W. Orban RB Leipzig 1-0
18' Doelpunt Porto Doelpunt V. Aboubakar met assist van Felipe Porto 1-1
38' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg met assist van M. Sabitzer RB Leipzig 2-1
41' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt J. Augustin RB Leipzig 3-1
44' Doelpunt Porto Doelpunt I. Marcano met assist van H. Herrera Porto 3-2
46' Gele kaart Porto Gele kaart voor Y. Brahimi Porto
47' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor W. Orban RB Leipzig
54' Gele kaart Porto Gele kaart voor Sergio Oliveira Porto
58' Wissel Porto Wissel O. Torres voor Sergio Oliveira Porto
75' Wissel RB Leipzig Wissel T. Werner voor Bruma RB Leipzig
76' Wissel Porto Wissel J. Corona voor Y. Brahimi Porto
76' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor J. Augustin RB Leipzig
81' Wissel Porto Wissel Hernani voor H. Herrera Porto
91' Wissel RB Leipzig Wissel Bernardo voor E. Forsberg RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Porto
Opstellingen Red Bull Leipzig - Porto

Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Porto

Red Bull Leipzig en Porto spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Tagliavento en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Red Bull Leipzig en Porto elkaar treffen in de Champions League.

Winst Red Bull Leipzig 0
Winst Porto 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.