Nabeschouwing Granada - Barcelona (3-5) (na verlenging) || Copa Del Rey 2020/2021

Woensdag 3 februari 2021 - 21:00 uur

In de Copa Del Rey 2020/2021 neemt Granada het woensdag 3 februari 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Nuevo Los Cármenes in Granada.

Via de Granada - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Granada - Barcelona (3-5) (na verlenging)

Het Copa Del Rey duel tussen Granada en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 3-5 overwinning voor Barcelona. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Barcelona dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Kenedy, waarmee Granada met 1-0 de leiding nam. Granada vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Soldado op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 88e minuut wist FC Barcelona de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Griezmann. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen J. Alba in de 92e minuut de 2-2 maakte namens FC Barcelona. FC Barcelona leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 100 minuten op voorsprong na een goal van A. Griezmann: 2-3. In de 103e minuut werd de stand op 3-3 gezet na een benutte penalty van Granada speler Fede. Vervolgens was de beurt weer aan FC Barcelona om te scoren. Kort voor tijd in de 108e minuut zette F. de Jong de stand op 3-4. Hierdoor ging de wedstrijd nog een spannende slotfase tegemoed. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door FC Barcelona. Het was J. Alba die in de 113e minuut de stand op 3-5 zette.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter José María Sánchez Martínez af en was het Barcelona die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-5 overwinning.

LIVE Granada - Barcelona 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Granada - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor L. Messi FC Barcelona
29' Gele kaart Granada Gele kaart voor Y. Brice Granada
33' Doelpunt Granada Doelpunt Kenedy met assist van A. Soro Granada 1-0
46' Wissel Granada Wissel D. Machis voor Kenedy Granada
46' Wissel Granada Wissel D. Foulquier voor V. Diaz Granada
47' Doelpunt Granada Doelpunt R. Soldado met assist van A. Montoro Granada 2-0
57' Wissel FC Barcelona Wissel S. Dest voor S. Roberto FC Barcelona
58' Wissel Granada Wissel Fede voor A. Soro Granada
63' Wissel FC Barcelona Wissel O. Dembele voor Trincao FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel M. Braithwaite voor S. Umtiti FC Barcelona
66' Wissel Granada Wissel L. J. Suarez Charris voor R. Soldado Granada
76' Wissel FC Barcelona Wissel R. Puig voor S. Busquets FC Barcelona
77' Gele kaart Granada Gele kaart voor G. Sanchez Granada
80' Wissel Granada Wissel J. Vallejo voor A. Puertas Granada
88' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Griezmann met assist van L. Messi FC Barcelona 2-1
92' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt J. Alba met assist van A. Griezmann FC Barcelona 2-2
93' Gele kaart Granada Gele kaart voor A. Montoro Granada
100' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Griezmann met assist van J. Alba FC Barcelona 2-3
103' Penalty Granada Penalty Fede Granada 3-3
103' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor J. Alba FC Barcelona
106' Wissel Granada Wissel N. Perez voor Y. Brice Granada
106' Wissel FC Barcelona Wissel C. Lenglet voor Pedri FC Barcelona
108' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt F. de Jong FC Barcelona 3-4
113' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt J. Alba FC Barcelona 3-5
119' Gele kaart Granada Gele kaart voor J. Vallejo Granada
Video hoogtepunten en samenvatting Granada - Barcelona
Opstellingen Granada - Barcelona
De opstellingen van Granada en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Granada gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Granada - Barcelona

Granada en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Granada en Barcelona elkaar treffen in de Copa Del Rey.