Nabeschouwing Napoli - Fiorentina (2-5) || Coppa Italia 2021/2022

Donderdag 13 januari 2022 - 18:00 uur

In de Coppa Italia 2021/2022 neemt Napoli het donderdag 13 januari 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona (Napoli) in Napoli.

Via de Napoli - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Fiorentina (2-5)

Het Coppa Italia duel tussen Napoli en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Giovanni Ayroldi geëindigd in een 2-5 overwinning voor Fiorentina.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door D. Vlahovic, waarmee Fiorentina met 0-1 de leiding nam. Napoli kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Mertens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut moest Fiorentina verder met een man minder nadat B. Dragowski een rode kaart had gekregen.

In de 57e minuut was het Fiorentina dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Biraghi. In de 84e minuut werd H. Lozano van Napoli met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Fiorentina met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 93 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat F. Ruiz zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. Na 95 minuten lukte het Napoli via een doelpunt van A. Petagna dan toch nog om de stand weer op gelijke hoogte te brengen: 2-2. In de 106e minuut kwam Fiorentina toch weer op voorsprong via L. Venuti. De stand in de wedstrijd kwam hiermee op 2-3 te staan. Even daarna in de 108e minuut werd opnieuw een doelpunt gemaakt door Fiorentina. Dit keer kwam het doelpunt op naam te staan van K. Piatek die daarmee de stand op 2-4 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giovanni Ayroldi bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Napoli - Fiorentina 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor A. Duncan Fiorentina
41' Doelpunt Fiorentina Doelpunt D. Vlahovic met assist van R. Saponara Fiorentina 0-1
44' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van A. Petagna Napoli 1-1
47' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor B. Dragowski Fiorentina
49' Wissel Fiorentina Wissel P. Terracciano voor A. Duncan Fiorentina
46' Wissel Napoli Wissel A. Meret voor D. Ospina Napoli
46' Wissel Fiorentina Wissel Y. Maleh voor R. Saponara Fiorentina
56' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Rrahmani Napoli
57' Doelpunt Fiorentina Doelpunt C. Biraghi Fiorentina 1-2
59' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Castrovilli Fiorentina
64' Wissel Napoli Wissel F. Ruiz voor D. Demme Napoli
64' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor M. Politano Napoli
73' Wissel Fiorentina Wissel K. Piatek voor D. Vlahovic Fiorentina
77' Gele kaart Napoli Gele kaart voor F. Ruiz Napoli
84' Rode kaart Napoli Rode kaart voor H. Lozano Napoli
85' Wissel Napoli Wissel K. Malcuit voor F. Ghoulam Napoli
85' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Tuanzebe Napoli
89' Wissel Fiorentina Wissel J. Ikone voor N. Gonzalez Fiorentina
89' Wissel Fiorentina Wissel G. Bonaventura voor G. Castrovilli Fiorentina
91' Wissel Napoli Wissel A. Cioffi voor S. Lobotka Napoli
93' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor F. Ruiz Napoli
95' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Petagna met assist van D. Mertens Napoli 2-2
91' Wissel Fiorentina Wissel Igor voor M. Nastasic Fiorentina
94' Wissel Napoli Wissel J. Jesus voor A. Petagna Napoli
106' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Venuti met assist van Y. Maleh Fiorentina 2-3
108' Doelpunt Fiorentina Doelpunt K. Piatek met assist van L. Venuti Fiorentina 2-4
119' Doelpunt Fiorentina Doelpunt Y. Maleh Fiorentina 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Fiorentina
Opstellingen Napoli - Fiorentina
De opstellingen van Napoli en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Fiorentina

Napoli en Fiorentina spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giovanni Ayroldi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Fiorentina in de Coppa Italia vond plaats op 24 januari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Fiorentina slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.