Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (2-2) (4-3 na strafschoppen) || KNVB Beker 2019/2020

Woensdag 22 januari 2020 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2019/2020 neemt SC Heerenveen het woensdag 22 januari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (2-2) (4-3 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen SC Heerenveen en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een overwinning voor SC Heerenveen. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek SC Heerenveen het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door V. Pavlidis, waarmee Willem II met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van H. Faik in de 48e minuut zorgde er even later voor dat SC Heerenveen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. Via een eigen goal van D. Saddiki kwam SC Heerenveen in de 76e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Dankerlui de 2-2 maakte voor Willem II. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van SC Heerenveen, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE SC Heerenveen - Willem II 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Willem II Doelpunt V. Pavlidis met assist van M. Tresor Ndayishimiye Willem II 0-1
38' Wissel Willem II Wissel M. Vrousai voor V. Pavlidis Willem II
48' Penalty SC Heerenveen Penalty H. Faik SC Heerenveen 1-1
64' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor B. Nieuwkoop Willem II
64' Wissel Willem II Wissel P. Gladon voor M. Kohlert Willem II
74' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Espejord voor J. Bruijn SC Heerenveen
76' Eigen doelpunt SC Heerenveen Eigen doelpunt D. Saddiki SC Heerenveen 2-1
81' Doelpunt Willem II Doelpunt D. Dankerlui met assist van M. Nelom Willem II 2-2
90' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Hajal voor J. Veerman SC Heerenveen
105' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Halilovic voor M. van Bergen SC Heerenveen
115' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor I. Dresevic SC Heerenveen
117' Gele kaart Willem II Gele kaart voor P. Llonch Willem II
119' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
1' Penalty gemist in shootout Willem II Penalty gemist in shootout F. Heerkens Willem II
1' Penalty gescoord in shootout SC Heerenveen Penalty gescoord in shootout H. Faik SC Heerenveen 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout M. Tresor Ndayishimiye Willem II 1-1
2' Penalty gescoord in shootout SC Heerenveen Penalty gescoord in shootout I. Dresevic SC Heerenveen 2-1
3' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout M. Nelom Willem II 2-2
3' Penalty gemist in shootout SC Heerenveen Penalty gemist in shootout R. Espejord SC Heerenveen
4' Penalty gemist in shootout Willem II Penalty gemist in shootout M. Vrousai Willem II
4' Penalty gescoord in shootout SC Heerenveen Penalty gescoord in shootout A. Halilovic SC Heerenveen 3-2
5' Penalty gescoord in shootout Willem II Penalty gescoord in shootout S. Holmen Willem II 3-3
5' Penalty gescoord in shootout SC Heerenveen Penalty gescoord in shootout C. Ejuke SC Heerenveen 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Willem II
Opstellingen SC Heerenveen - Willem II
De opstellingen van SC Heerenveen en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.